Nieuwe Volkswagen Tiguan betrapt door spionagefotografen:

Nieuwe Volkswagen Tiguan betrapt door spionagefotografen:

Gecamoufleerde spionagefoto's van de nieuwe Volkswagen Tiguan zijn opgedoken en zullen in 2024 worden uitgebracht.

De huidige Tiguan is sinds 2015 op de markt, en Volkswagen test nu een vervanger voor hem. De derde generatie Volkswagen Tiguan zou wel eens het laatste model met een verbrandingsmotor kunnen zijn.

De auto wordt naar verluidt elektrisch, maar het is nog niet duidelijk of het een volledige BEV wordt of een hybride aandrijflijn in puur elektrische modus. Gezien de investering van Volkswagen in elektrische auto's uit de ID-serie en de beschikbaarheid van een ID.4 van vergelijkbaar formaat, is een elektrische Tiguan onwaarschijnlijk.

Aan de voorkant van deze testauto zien we een herziene grille met een gesloten bovendeel dat hem eenzelfde gezicht zou kunnen geven als zijn ID-broeders, terwijl de onderste grille is vergroot om het gebrek aan koeling te compenseren. Hij is vergelijkbaar met de huidige Tiguan, met uitzondering van de doorgezakte achterwielophanging, die kan worden veroorzaakt door een nieuw hybride systeem aan de achterzijde.

We kunnen een motoren aanbod verwachten dat vergelijkbaar is met dat van de Golf, met hybride modellen en een mix van benzine- en TDI-dieselmotoren. De grotere, zwaardere Tiguan zal waarschijnlijk afstappen van het instapmodel van de Golf met een 1,0-liter 109-pk motor en beginnen met een 1,5-liter benzine viercilinder die 148 pk levert. Mogelijk komt er ook een mild hybride versie van de eTSI. De 148 pk en 197 pk dieselmodellen kunnen de Golf overtreffen, en we verwachten ook een 238 pk plug-in hybride model.

Het interieur van de nieuwe Tiguan lijkt meer op dat van de Golf dan op de minimalistische cabines van ID-auto's. De nieuwste versie van Volkswagen's Digital Cockpit Pro is naar verluidt voorzien van twee 10-inch displays. De bruikbaarheid zou ook moeten toenemen door de toevoeging van het MQB Evo-platform, waardoor het kofferbak volume van de bestaande auto met 520 liter toeneemt.

De Volkswagen Tiguan gaat eind 2023 in de verkoop, mogelijk volgend jaar al. Gezien de verwachte levensduur van het model en het aanstaande verbod op benzine- en dieselvoertuigen in 2030, zou dit wel eens de laatste Tiguan kunnen zijn met een verbrandingsmotor.

 

Emily A.

Vorig NieuwsSony en Honda sloegen de handen ineen om een nieuw bedrijf te vormen:
Volgende Nieuws2024 Renault Scenic concept getoond: