Nieuwe Skoda Kadiaq 2024 bekeken:

Nieuwe Skoda Kadiaq 2024 bekeken:

De nieuwe Skoda Kodiaq is in het geheim gefotografeerd door spionagefotografen.

Het lijkt erop dat Skoda de volgende generatie Kodiaq aan het testen is. Het is echter nog te vroeg om de nieuwe Kodiaq in productievloeren de deur uit te sturen, want deze foto's tonen nog de carrosserie van het huidige model die om de techniek van zijn opvolger is gevouwen.

Skoda klampte zich voor het eerst vast aan de SUV-trend in 2016. Dat jaar kwam het merk met de Kodiaq, een SUV met zeven zitplaatsen, en komt uiteindelijk met de Karoq en Kamiq. De Kodiaq werd begin 2021 gefacelift, wat betekent dat het huidige model niet veel jaren meer te gaan heeft. Mladá Boleslav, die zijn eerste testrit begon met deze foto's, wordt al lang beschouwd als de tweede generatie Kodiaq.

In feite is dit een mule waarin de nieuwe technologie is verpakt met de carrosserie van een ouder of ander model. Skoda heeft niet zomaar een Kodiaq uit de schappen getrokken om de tech van de nieuwe te testen, want het testexemplaar was duidelijk bedoeld als sportieve RS.

Wat blijkt: de kofferbak van de oude Kodiaq past perfect in de basis van zijn opvolger, en dat heeft ongetwijfeld te maken met het platform dat eronder ligt. De nieuwe Skoda Kodiaq maakt gebruik van de doorontwikkeling van het MQB-platform, dat ook in het huidige model te vinden is. Het wordt dus geen elektrische Kodiaq, maar het is niet mind-blowing dat Skoda een plug-in hybride aandrijflijn gaat aanbieden in zijn grootste SUV.


Emily A.

Vorig Nieuws2023 Land Rover Defender 75. Limited Edition prijzen en kenmerken:
Volgende NieuwsFiat Fastback prijs en kenmerken: