Nieuwe Range Rover Sport gespot door spionage fotografen:

Nieuwe Range Rover Sport gespot door spionage fotografen:

De nieuwe Range Rover Sport staat op het punt te debuteren en is bijna klaar.

Land Rover maakt zich op om binnenkort het doek te trekken van de nieuwe Range Rover Sport, die in de voetsporen treedt van de reguliere Range Rover die vorig jaar werd geïntroduceerd. De Range Rover Sport volgt een vergelijkbare weg.

De nieuwe Range Rover werd afgelopen najaar gepresenteerd, en nu blijft het natuurlijk wachten op de Range Rover Sport. Maar we hoeven niet al te lang te wachten, want Land Rover maakt op 10 mei bekend dat het zover is. Dan zullen de Britten de derde generatie van de Range Rover Sport onthullen.
De laatste keer dat we de Range Rover Sport zagen, was goed te zien dat hij weer goed te onderscheiden was van de gewone Range Rover. De Range Rover Sport krijgt opnieuw een gebogen achterruit, maar aan de achterzijde gebeuren opvallender dingen. Waar de Range Rover verticaal georiënteerde achterlichten heeft, doet de Range Rover Sport het met horizontale exemplaren. Voor de rest ziet het design eruit als een solide evolutie van wat we kennen, net als de Range Rover.


Net als de tweede generatie deelt de Range Rover Sport opnieuw zijn basis met de Range Rover. Dat betekent waarschijnlijk dat er op termijn een elektrische versie van komt. In ieder geval kun je rekenen op plug-in hybride motoren en natuurlijk weer een krachtige SVR. Die zal hoogstwaarschijnlijk de 4,4-liter V8, die je ook in de Range Rover kunt vinden, in zijn neus stoppen. Een krachtpatser die in de Range Rover 530 pk en 750 Nm aan koppel levert. De motor is ongetwijfeld iets meer voor de SVR, want de uitgaande Range Rover Sport kan 575 pk halen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAston Martin zal volledig elektrisch zijn:
Volgende Nieuws2023 BMW M2 productie locatie: