Nieuwe Mercedes CLE Cabriolet:

Nieuwe Mercedes CLE Cabriolet:

Zowel de C-Klasse als de E-Klasse cabriolet nemen in 2023 hun plaats in, gefotografeerd door spionagefotografen.

Tijdens de testritten werd het middenklassemodel getoond als vervanger van de Mercedes CLE, C-Klasse en E-Klasse Cabriolet varianten. Het model met stoffen dak maakt ook gebruik van 15-spaaks lichtmetalen wielen en heeft een uitlaatsysteem met dubbele loop.

Aan de voorzijde is een koplamp ontwerp te zien dat lijkt op dat van de huidige C-Klasse. Het is mogelijk dat er ook een overeenkomst is in de kooien.

Aan de achterzijde zien we twee luchtkanalen achter de achterwielen, een designkenmerk van de huidige Mercedes-modellen.

Mercedes CLE cabrio 2023

Het Mercedes-portfolio bereikt in 2020 50 voertuigen, en leidinggevenden van het merk spraken over de noodzaak om de complexiteit te verminderen, vooral met de lancering van de volledig elektrische EQ-serie.

Mercedes geeft toe dat de cabrio's van het merk een zeer onrendabele groep zijn, en zegt dat alle cabrio's strijden om een plaats in een zeer moeilijke markt. In termen van branding zijn coupé- en cabriolet modellen echter belangrijk voor een premium automobielbedrijf. Het is onwaarschijnlijk dat hij het helemaal zonder zal stellen. In dit segment zijn er echter doelstellingen zoals personaliseren en zich concentreren op precies het juiste voertuig.

Voordat de nieuwe CLE in 2023 wordt gelanceerd, zal het merk de full-size SL opnieuw uitvinden als een sportiever en doelgerichter aanbod, met behulp van een nieuw platform dat door AMG is ontwikkeld.

Op dit moment zijn de technische details nog niet bekend en heeft de CLE nog een lange weg te gaan.
 

Emily A.

Vorig NieuwsVolkswagen ID Buzz wielbasis:
Volgende NieuwsBMW iDrive knop: