Nieuwe GMC truck:

Nieuwe GMC truck:

GMC nieuwe truck is onderweg.

Pickup trucks zijn in de Verenigde Staten niet aan te slepen, dus de uitrol van elk nieuw model in deze categorie is zo'n beetje "iets" voor de Amerikaanse consument. GMC kondigt vandaag de gloednieuwe Canyon aan.

Voor degenen met een beetje kennis van de pick-ups die je in de Verenigde Staten kunt kopen, zou de komst van de nieuwe GMC Canyon waarschijnlijk niet als een verrassing moeten komen. Sinds de eerste generatie in 2003 op de markt kwam, is de Canyon namelijk het GMC-zusje van General Motors' stalgenoot Chevrolet Colorado. De Colorado heeft onlangs een nieuwe generatie gekregen, en binnenkort is het dus tijd voor de Canyon om volledig vernieuwd te worden.

GMC laat alvast het eerste typeplaatje van de nieuwe Canyon zien. We zien een stukje van de loop van de pick-up truck uitgevoerd als de AT4X adventure smaak, een auto die GMC omschrijft als de meest "off-road capable" Canyon ooit. Hoewel hij de Canyon-technologie deelt met de Chevrolet Colorado, heeft hij een eigen voorkant. Net zoals de Colorado het toevallig kleine broertje van de Silverado is, staat in het GMC-gamma de grote broer van de Canyon, de Sierra.

In 2021 verkocht GMC 24.125 Canyons. Dat klinkt als veel, maar is naar Amerikaanse maatstaven een klein aantal. Ter vergelijking: de Chevrolet Colorado ging 73.000 keer over de toonbank. Dat is een aantal waar grotere kopers om lachen. Zo verkocht GMC vorig jaar ongeveer 250.000 Sierra en Chevrolet 530.000 Silverado series.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Porsche 911 GT3 R geïntroduceerd:
Volgende NieuwsDe gefacelifte Ford Explorer is gelanceerd in China: