Nieuwe Citroen C4 X 2023, technologie, prijs en release datum:

Nieuwe Citroen C4 X 2023, technologie, prijs en release datum:

Citroën introduceerde de nieuwe series C4 X en e-C4 X, ontworpen als mid-size fastback crossovers.

De middelgrote modellen hebben dezelfde styling aan de voorkant als hun compacte broeders, maar met een daklijn die scherp afloopt naar achteren. Daar vinden we een paar slankere LED-achterlichten, een unieke achterklep met geïntegreerde spoiler en een meer traditionele achterruit.

Het meer aerodynamische silhouet resulteerde in een verbeterde luchtweer stands coëfficiënt van 0,29 Cd. Met een lengte van 4.600 mm is de C4 X 260 mm langer dan de gewone C4.

Binnenin is het instrumentenpaneel identiek aan dat van de C4. Het heeft een centraal 10-inch touchscreen en het bekende digitale instrumentenpaneel. Maar de modellen krijgen het nieuwe infotainment systeem MyCitroën Drive Plus dat met de grotere C5 X werd geïntroduceerd en dat een nieuwe gebruikersinterface, betere spraakherkenning, meer connectiviteit en over-the-air updates biedt.

 
 
De meeste Europese markten (Oostenrijk, België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Scandinavië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk) krijgen alleen de volledig elektrische C4 X. Citroën biedt de C4 X ook aan met turbo benzine motoren (PureTech 100 / Puretech 130) en dieselmotoren (BlueHDi 130) in selecte markten in Europa.

De C4 X is uitgerust met een enkele elektromotor die 134 pk en 260 Nm koppel levert. Een lithium-ionbatterij van 50 kWh met 400 V-technologie zorgt voor een WLTP-actieradius van maximaal 360 km. Volgens Citroën accelereert de ë-C4 X in 9,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 150 km/u.

De Citroën C4 X en e-C4 X worden geproduceerd in de fabriek Stellantis Villaverde in Madrid, Spanje. De verkoop start in de herfst van 2022 en de prijs wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.
 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 SsangYong Torres elektrische:
Volgende Nieuws2023 Skoda Superb: