Mitsubishi klaar voor 2023:

Mitsubishi klaar voor 2023:

De nieuwe Mitsubishi ASX zal beschikbaar zijn als plug-in hybride en ook als versie van de Renault Captur.

Mitsubishi deelt de eerste afbeelding en zeer uitgebreide eerste technische informatie van zijn nieuwe auto, de ASX, die in 2023 op de markt zal komen. Mitsubishi heeft alle twijfels weggenomen: De nieuwe ASX wordt Mitsubishi's versie van de Renault Captur.

Eerder dit jaar kondigde Mitsubishi de komst van een gloednieuwe Colt en een nieuwe ASX aan. Beide auto's komen in 2023 op de markt en zullen hun genen delen met een model van Renault. De eerste schimmige afbeelding van de nieuwe Colt maakte duidelijk dat Mitsubishi's nieuwe hatchback eigenlijk op zijn minst een Renault Clio met een Mitsubishi-neus zal zijn, en de nieuwe ASX is gebaseerd op de genen van Renault.


Mitsubishi heeft de eerste afbeelding van de ASX vrijgegeven. Daarop zien we een fragment van de achterkant van de nieuwe poort. Wat laat het zien? Het achterlichtgedeelte en het ontwerp van de achterklep komen volledig overeen met hetzelfde gedeelte op de achterkant van de Renault Captur. Renault schrijft de grote modelnaam Captur op de achterklep, terwijl Mitsubishi zijn merknaam op de achterkant van de nieuwe ASX schrijft.

 

Mitsubishi heeft gemeld dat de nieuwe ASX in Europa verkrijgbaar zal zijn met conventionele benzinemotoren en zowel hybride als plug-in hybride aandrijflijnen. De eerste niet-elektrische benzineversie is een 91 pk sterke 1.0 driecilinder. Deze motor, die Mitsubishi de MPI-T noemt, koppelt met Renaults TCe 90-motor en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Daarboven komt de 1.3 viercilinder 1.3 DI-T. Deze 1.3 heeft 140 pk met een handgeschakelde zesversnellingsbak en levert 158 pk als je hem koppelt aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling.

Hybride en plug-in hybride
De nieuwe Mitsubishi ASX is er in hybride en plug-in hybride uitvoering. Beide hebben natuurlijk aangezogen 1.6 viercilinder benzinemotoren. De ASX 1.6 Hybrid heeft twee elektromotoren, een 1,3 kWh accu en is goed voor 145 pk. De Mitsubishi ASX 1.6 Plug-in Hybrid heeft een 10,5 kWh batterij en is goed voor 160 pk. Deze aandrijflijnen komen uiteraard overeen met de hybride en plug-in versies van de Renault Captur. Reken dus op een elektrische actieradius van maximaal zo'n 65 kilometer voor de Mitsubishi ASX PHEV.

De nieuwe Mitsubishi ASX zal in september zijn debuut maken. De ASX zal binnenkort van de assemblagelijn rollen in Valladollid, Spanje.

 

Emily A.

Vorig NieuwsStellantis produceert de nieuwe STLA Grand Platform EV's in Canada.
Volgende NieuwsLaatste autoverkopen in Rusland: