MG heeft 1 miljoen verkopen bereikt:

MG heeft 1 miljoen verkopen bereikt:

Een mijlpaal voor de Chinese automaker.

Het merk MG, dat in 1924 werd opgericht als Morris Garages en in de jaren daarna wereldwijd belangrijke bijdragen leverde aan de geschiedenis van de autosport, nadert zijn honderdste verjaardag. De autofabrikant blijft geschiedenis schrijven met een sterke verkoop buiten zijn thuisland China. De verkoop van MG's buiten China bedraagt sinds 2007 meer dan een miljoen exemplaren.

Dit is goed voor ongeveer de helft van alle MG-verkopen. MG werd voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot "China's Single Brand Overseas Sales Champion" dankzij zijn sterke R&D-capaciteiten en sterke marktactiviteit. Deze titel is een sterk bewijs van MG's wereldwijde organisatie en de merkwaarde die in de loop der jaren is opgebouwd.

Vandaag de dag verkoopt MG zijn voertuigen in 84 landen wereldwijd en wordt het op deze markten met open armen ontvangen. Het merk heeft wereldwijd ook 6 miljoen volgers op sociale media en is geliefd bij jonge consumenten.

ZS EV heeft bewezen een van de grootste spelers op de markt te zijn met zijn 100% elektrische model, E-HS oplaadbare hybride en ZS benzinemodel. De MG ZS draagt in belangrijke mate bij tot zijn verkoopsucces van 1 miljoen buiten China. Dankzij zijn bejubelde design, hoge veiligheid, superieure kwaliteit en slim prijsbeleid kende de MG ZS vanaf het prille begin een geweldige start. Vooral in Europa is het volledig elektrische MG ZS EV-model een referentie in zijn klasse geworden.

De SUV zonder emissie kreeg in zijn eerste verkoopjaar meer dan 15.000 klanten en stond bovenaan in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden, Nederland en Frankrijk. De 100% elektrische ZS EV, die ook in ons land erg populair is, slaagde erin om in 2021 het op twee na best verkochte elektrische model te worden na de start van zijn verkoop in zijn eerste jaar.
De MG ZS EV is de eerste volledig elektrische B-segment SUV die door Euro NCAP met 5 sterren werd bekroond voor zijn uitstekende veiligheidsniveau. Hij behaalde ook het maximum van 5 sterren in de Australische ANCAP-veiligheidsbeoordeling. Daarnaast werd de MG ZS EV uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar 2021 door de Vlaamse Automobiel Associatie (VAB) in België en Auto van het Jaar 2022 door het toonaangevende Zweedse automagazine Teknikens  Värld.


De MG ZS veroverde in mei 2022 de eerste plaats in het SUV-segment in Australië, Chili en vele andere landen. Bovendien stond het merk MG in het eerste kwartaal in de top 10 van merken in 18 landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Saoedi-Arabië en Qatar. Gebruikers van over de hele wereld kunnen dus genieten van superieure MG-kwaliteit en rijplezier.


MG zet zijn wereldwijde groei voort zonder te vertragen. De MG4 Electric arriveert dit jaar en vult het gat in de C-crossover klasse. Met zijn aantrekkelijke design, ruime interieur en indrukwekkende technologie beantwoordt de nieuwe MG4 volledig elektrische crossover aan de hoge eisen die de wereldwijde consument stelt aan emissie vrije en slimme transportmiddelen. MG4 Electric is een strategisch model voor de wereldwijde markten wat betreft MG's productbeweging en zal de volgende 1 miljoen overzeese verkoopdoelstellingen ondersteunen.


Dankzij het uitstekende technische R&D-team van SAIC Motor, de samenwerking van talrijke ontwerp centra over de hele wereld en de wereldwijde toeleveringsketen, past MG dezelfde wereldwijde normen toe op elk model. Bijna alle MG-producten voldoen aan strenge Europese normen zoals REACH en E-MARK. Met hoge veiligheidscertificeringen en een standaard fabrieksgarantie van 7 jaar biedt MG klanten over de hele wereld het hoogste niveau van klanttevredenheid en een verbeterde klantervaring.
 

 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 BMW i7 gespot op het circuit van de Nürburgring:
Volgende NieuwsNieuwe Citroen C3 Shine: