Met Sauber op Audi 2026:

Met Sauber op Audi 2026:

Audi zegt dat het tegen 2026 officieel duidelijk zal worden in de Formule 1 naast Sauber.

Eerder deze week was het vrijwel zeker dat Audi vanaf 2026 zou deelnemen aan de Formule 1. Nu komt de bevestiging van Audi en foto's van hoe de F1-auto van het merk eruit zou kunnen zien. Audi zal Formule 1-motoren gaan produceren in Neuburg an der Donau, Duitsland. Dit zal gebeuren in het nieuwe 'Center of Competence Motorsport'. Audi Sport-directeur Julius Seebach zei: "We zullen voortbouwen op de waardevolle expertise van onze motor sportstaf voor de ontwikkeling en fabricage van Formule 1-aandrijflijnen, we zullen blijven investeren in ons motorsportcentrum, en we zullen ook zeer gespecialiseerde vakmensen aanwerven." zei.

Er zijn al testbanken voor F1-motoren en elektrische componenten in Neuburg. De uitbreiding van het personeel en de technische infrastructuur moeten tegen het einde van dit jaar klaar zijn. Adam Baker, die eerder werkte als veiligheidsdirecteur bij de FIA en aan F1-motoren bij Cosworth en BMW, zal de topnaam zijn voor Audi's F1-project.

Audi zei dat het werd overgehaald om toe te treden tot de Formule 1 met de nieuwe motorreglementen. Deze leggen meer nadruk op elektrische aandrijving, plus de complexe MGU-H wordt geëlimineerd en duurzame synthetische brandstoffen worden gebruikt. Audi CEO Markus Duesmann: "De Formule 1 is zowel een wereldwijd podium voor ons merk als een zeer uitdagend ontwikkelingslaboratorium. De combinatie van hoge prestaties en competitie is altijd de drijvende kracht achter innovatie en technologieoverdracht in onze industrie. Met de nieuwe regels is dit voor ons het juiste moment om mee te doen. De Formule 1 en Audi streven duidelijke duurzaam heids doel stellingen na."
Audi F1 en Sauber
Volgens de laatste geruchten zal Audi een meerderheidsaandeel nemen in het Formule 1-team van Sauber, dat momenteel in de F1 actief is onder de vlag van Alfa Romeo. Sauber zou het chassis voor Audi ontwikkelen en produceren, terwijl Audi zelf de motoren zou bouwen. Zustermerk Porsche zal zich in 2026 vrijwel zeker bij Red Bull aansluiten en zijn motoren samen met Red Bull Powertrains produceren. Het is waarschijnlijk dat moederbedrijf Volkswagen Group de twee later met elkaar zal laten concurreren. Later dit jaar zal Audi officieel bekendmaken met welk team het vanaf 2026 in de Formule 1 actief zal zijn.

 

Emily A.

Vorig NieuwsXiaomi en Baic EV productie:
Volgende NieuwsKia, elektrische SUV EV9 2023: