Mercedes-Benz stopt met de productie van de A- en B-klasse in 2025:

Mercedes-Benz stopt met de productie van de A- en B-klasse in 2025:

Het einde van de twee kleinste Mercedes modellen?

Onder verwijzing naar informatie van Mercedes-Benz bronnen, zei Handelsblatt dat Mercedes-Benz besturen hebben besloten om de huidige A-Klasse niet te vervangen aan het einde van de huidige modelcyclus.

Uit het gepubliceerde rapport blijkt dat de vierde generatie A-Klasse, gelanceerd in 2018, tegen 2025 in zowel hatchback- als sedan- carrosserie stijlen zal worden geproduceerd. Volgens het rapport van de Wirtschaftszeitung van het ministerie van Financiën en Economie van Düsseldorf zijn er echter geen opvolgers gepland.

Het Handelsblatt meldde ook dat de productie van de nauw verwante Mercedes-Benz B-Klasse MPV in 2025 zal worden stopgezet.

De beslissing om de A- en B-Klasse niet langer te produceren, komt er omdat Mercedes-Benz het aantal volledig elektrische modellen wil verhogen en tegelijkertijd het aantal meer winstgevende luxemodellen in zijn portfolio wil uitbreiden.

De Duitse autofabrikant stapt niet volledig uit het segment van de compacte auto's. Volgens het Handelsblatt - rapport zal de toekomstige productie zich richten op de opvolgers van de huidige Mercedes-Benz CLA sedan, Mercedes-Benz GLA en Mercedes-Benz GLB.

Het is de bedoeling dat de volgende generatie van de CLA sedan, de CLA Shooting Brake, de GLA en de GLB overstapt van het huidige MFA-platform naar de nieuwe MMA-structuur van Mercedes-Benz.

Volgens Mercedes-Benz Chief Technology Officer Markus Schäfer zal het MMA-platform zowel hybride als zuiver elektrische modellen ondersteunen en een nieuw besturingssysteem MB.OS aannemen.

De instrumenten van ons instapmodel van het luxueuze MM-platform zullen in 2024 voor het eerst gebaseerd zijn op de MB.OS softwarearchitectuur. We zijn van plan om in dit segment vier modellen aan te bieden in plaats van zeven."

 

Emily A.

Vorig NieuwsWat is Isofix?
Volgende NieuwsPrijs en kenmerken van de nieuwe Mercedes-AMG SL Roadster: