Mercedes-Benz GLB prijs en kenmerken:

Mercedes-Benz GLB prijs en kenmerken:

De Mercedes-Benz GLB krijgt een grote opknapbeurt.

Daarom maakt Mercedes-Benz zich op om de optionele derde zitplaats in te halen, vergelijkbaar met een SUV.

Medio 2019 trok Mercedes-Benz het doek terug met een gloednieuwe toevoeging aan zijn compacte modellenfamilie. De crossover GLA nam de meer SUV-achtige GLB mee. Ondanks zijn wagenlengte van circa 4,65 meter is het een auto die ook met een derde zitrij wordt aangeboden. Ja, dat maakt de GLB tot een optionele zevenzitter. De GLB is ook een van de redenen waarom de nieuwe GLC recentelijk een nieuwe dimensie heeft gekregen. Zo was de GLB breder dan de GLC waar hij in 2019 onder werd geplaatst. Sindsdien is de GLC in een nieuw jasje gestoken en wacht het hele compacte modellengamma van Mercedes-Benz op een facelift. Op deze foto's is de vernieuwde GLB voor het eerst te zien.


We zien een rode Mercedes-Benz GLB met het AMG Line-pakket, blijkbaar in afwachting van de komst van nieuwe bumpers en herwerkte koplampen. Toegegeven, de lichtsignatuur aan de achterzijde zal ook iets worden aangepast, maar het is niet erg duidelijk wat er precies is veranderd. Spyshots Mercedes-Benz GLB
Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz verklaarde onlangs dat het zijn focus vooral zal verleggen naar hogere segmenten met hogere winstmarges. Dit heeft gevolgen voor het compactere modellengamma van Mercedes. Dat is behoorlijk uitgedund. De A- en B-klasse verdwijnen naar verluidt, maar de CLA lijkt te hebben overleefd. Gezien de populariteit van de "hoge" modellen, zullen de GLA en GLB waarschijnlijk ook blijven.

De GLB wordt geleverd met een breed scala aan benzine- en dieselmotoren en omvat ook een sportieve AMG GLB35-versie. Daarnaast verkoopt Mercedes-Benz met de EQB ook een volledig elektrische versie van de GLB, met aangepaste voor- en achterkant.

 

Emily A.

Vana € 55.321

Vorig NieuwsFiat Pulse Abarth:
Volgende Nieuws2023 Porsche 911 GT3 R geïntroduceerd: