Mercedes-AMG GT3 Edition 55 prijs en kenmerken:

Mercedes-AMG GT3 Edition 55 prijs en kenmerken:

De Mercedes-AMG GT3 Edition 55 is geweldig speelgoed en een bijzonder stuk, maar ook duur.

Mercedes-Benz's AMG-divisie viert dit jaar zijn 55e verjaardag. Dat viert het onder meer met een zeer speciale versie van de autovrije circuit versie van de Mercedes-AMG GT. Het gaat om de Mercedes-AMG GT3 Edition 55.

Mercedes-AMG komt met slechts 5 Mercedes-AMG GT3, speciaal voor de autoliefhebber die een zwak heeft voor AMG en bijna alles ter wereld bezit. Deze track versie van de AMG GT werd oorspronkelijk aangeboden als een speciale editie Edition 55 ter ere van AMG's 55e verjaardag.


Met het gewone GT3 circuit beest van de AMG GT kun je meedoen aan diverse raceseries. Deze AMG GT3 Edition 55 gaat verder dan de grenzen van de FIA-reglementen, en als zodanig is het circuit beest nog een tandje feller dan de GT3 waarop hij is gebaseerd. De AMG GT3 had al een 6.3 V8 in plaats van de biturbo 4.0 V8 die in de gewone AMG GT's te vinden is, maar in deze 55 Edition is hij nog feller met een achtcilinder met turbocompressor. Met 650 pk levert de 6.3 100 pk meer dan de V8 in de AMG GT3, die Mercedes-AMG homologeert volgens de FIA-reglementen. Bovendien heeft het speciale uitlaatsysteem geen uitlaatdemper. Vertrouw dus op een dichte geluidsbox.

De AMG GT3 Edition 55 is gespoten met grijze massieve lak en versierd met rode accenten. In diverse aerodynamische onderdelen komt het koolstofvezel waarvan ze zijn gemaakt naar voren. Uiteraard voorziet Mercedes-AMG de AMG GT3 Edition 55 van een set 55-badges. Ook in de racecockpit vind je dergelijke badges en een plaquette met het serienummer van de auto. Mercedes-AMG levert hem met een autohoes en levert er een speciaal horloge bij. De vanaf prijs is 625.000 €, belastingen zijn niet inbegrepen.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsElektrische Opel Zafira-e leven
Volgende NieuwsSkada nieuwe serie Vision 7S