Lucid Gravity debuteert morgen en wordt de eerste elektrische SUV van het merk:

Lucid Gravity debuteert morgen en wordt de eerste elektrische SUV van het merk:

Als je de Lucid Gravity al vergeten bent, ben je waarschijnlijk niet de enige, want het is al meer dan twee jaar geleden dat het model naakt werd gespot in Californië.

Details zijn schaars, maar Lucid heeft een korte promotievideo uitgebracht in aanloop naar het In the Air and Beyond-evenement. Hoewel er geen crossover te zien is in de clip, kondigde het bedrijf het model voor 2020 aan en het zal een vloeiend ontwerp hebben dat doet denken aan de Air.

We leren binnenkort meer, maar de crossover krijgt een gestroomlijnde carrosserie, verzonken deurgrepen en een contrasterend dak. U kunt ook stijlvolle pilaren, kunststof bekleding en aluminium accenten verwachten.

De specificaties zijn nog niet bekend, maar naar verwachting krijgt het model dezelfde aandrijfopties als de sedan. In dat geval zou het kunnen gaan om een instapmodel Pure met 480 pk (358 kW / 487 pk) en een actieradius van ongeveer 644 km. Er komt ook een Touring-variant met 620 pk (462 kW / 629 pk) en een Grand Touring-versie met 1.050 pk (783 kW / 1.065 pk). Zelfs een Sapphire-variant met meer dan 1.200 pk (895 kW / 1.217 pk) kan worden overwogen, waardoor het gamma compleet wordt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe 2024 Kia Selto facelift is gespot, première deze week in Los Angeles:
Volgende NieuwsMcLaren lanceert een elektrische sedan om te concurreren met de Porsche Taycan: