Nieuws

In het tweede kwartaal van Rivian levering:

Rivian heeft afgelopen kwartaal bijna vier keer zoveel auto's afgeleverd als in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers die de fabrikant van de elektrische collector R1T heeft gepubliceerd. Rivian is er ook in geslaagd de productie op te voeren te midden van wereldwijde uitdagingen in de toeleveringsketen. Met deze cijfers zegt het bedrijf op koers te liggen om de doelstelling voor dit jaar te halen.

In het tweede kwartaal van dit jaar kregen in totaal 4.476 klanten de sleutel van hun Rivians en produceerde het bedrijf 4.401 auto's. In de eerste drie maanden van 2022 leverde Rivian er nog 1.227 af en kwamen er 2.553 auto's uit de fabriek. Procentueel steeg het aantal leveringen in het tweede kwartaal met 447,5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal; in dezelfde periode steeg het aantal geproduceerde auto's met 150 procent. Ook hier geeft Rivian geen toelichting op het onderscheid tussen de pick-up R1T en de SUV R1S.

Met deze cijfers zegt Rivian op koers te liggen om dit jaar 25.000 auto's te produceren. Daarna zal de productie nog verder moeten stijgen: In de komende zes maanden moet Rivian 17.971 eenheden produceren om deze doelstelling te halen.

Rivian heeft zich dit jaar niet bepaald onbetuigd gelaten. Het doel om 25.000 auto's te produceren in 2022 was oorspronkelijk niet het plan. Oorspronkelijk hadden het er 50.000 moeten zijn, maar door de moeilijke beschikbaarheid van onderdelen en andere problemen in de toeleveringsketen heeft het bedrijf die doelstelling moeten halveren. Daarbovenop heeft Rivian de prijzen van de R1T en R1S aanzienlijk verhoogd, zelfs voor klanten die al een auto hebben besteld. Later draaide Rivian deze beslissing toch nog terug

 

Emily A