Het Chinese Geely heeft een belang van 7,6 procent in het prestigieuze Aston Martin gekocht:

Het Chinese Geely heeft een belang van 7,6 procent in het prestigieuze Aston Martin gekocht:

Geely kondigde ook snel aan dat de technologie van de groep enigszins zou kunnen bijdragen aan het toekomstige succes van Aston Martin.

Om prettig negatief te beginnen: Aston Martin is op dit moment niet zo succesvol. Motorleverancier Mercedes is echter een van de overgebleven onafhankelijke automakers, hoewel het op weg is om een belang van 20 procent in het merk te bezitten. Geely volgt nu de Duitsers en koopt in één keer 7,6 procent van de aandelen. De band tussen Geely en Mercedes is niets nieuws, want de twee hebben een belang in elkaar dat leidde tot Smart #1. Geely is ook eigenaar van Volvo, Polestar en Lotus, dus het is verre van nieuw in de Europese autowereld.

"We zijn verheugd om onze investering in Aston Martin aan te kondigen en we geloven dat Geely Holding's staat van dienst en technologische aanbod kan bijdragen aan het toekomstige succes van Aston Martin," zei Geely CEO Daniel Donghui Li. We kijken uit naar de verbinding en samenwerking met Aston Martin terwijl het merk verder werkt aan zijn strategie voor duurzame groei op lange termijn en grotere winstgevendheid."

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Elektrische Tata Tiago prijs en functie:
Volgende NieuwsElon Musk volledig zelfrijdend: