Geely heeft de elektrische pick-up Radar gelanceerd:

Geely heeft de elektrische pick-up Radar gelanceerd:

De Chinese reus belooft een portfolio van elektrische voertuigen op te bouwen, waaronder SUV's en zelfs ATV's.

De Chinese autogigant Geely heeft vandaag een nieuw EV-merk gelanceerd en onthult zijn eerste poging: een elektrische pick-up.

Het merk, dat de naam Radar Auto meekreeg, "begint met vrachtwagens, maar het is zo veel meer dan alleen vrachtwagens" en belooft een breed elektrisch portfolio op te bouwen, inclusief SUV's en zelfs ATV's.


De RD6 zal worden gebouwd op de nieuwe Sustainable Experience Architecture (SEA). Hierdoor kan de pick-up worden aangedreven door een aandrijflijn met één of twee motoren. Prestatiegegevens en actieradius moeten nog bekend worden gemaakt.

De RD6, ontworpen door Lotus Chief Creative Officer Peter Horbury, zal andere ontwerpen van Radar voorafgaan.
Radar, dat beweert China's eerste elektrische outdoor lifestyle merk te zijn, heeft bevestigd dat het voorlopig alleen voertuigen op de Chinese markt zal aanbieden.

Moedermaatschappij Geely is momenteel van plan om het Chinese merk Zeekr in het Westen te lanceren, wat de weg zou kunnen vrijmaken voor Radar om in de toekomst hetzelfde te doen.

Radar heeft een R&D-faciliteit in Hangzhou, China, en een volledig uitgeruste productiefaciliteit voor elektrische voertuigen in Zibo, China, waar de RD6 wordt geproduceerd.

De levering van de RD6 staat gepland voor later dit jaar.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe teasers voor de 2022 Toyota Crown zullen blijven worden vrijgegeven:
Volgende NieuwsMercedes-AMG GLC 63 202; 671 pk plug-in hybride crossover: