Fiat Pulse Abarth:

Fiat Pulse Abarth:

Fiat Pulse Abarth is van onbeschrijflijk belang voor de automarkt.

We zijn in Brazilië, waar Fiat een nieuw Abarth-model aan zijn leveringsgamma heeft toegevoegd. De Braziliaanse Fiat line-up is al interessant van aard omdat deze voornamelijk bestaat uit auto's die niet in Europa geleverd worden, denk aan de Mobi, Argo, Cronos, Strada en Toro. Vorig jaar werd de lijst van hier onbekende modellen uitgebreid met de Pulse, een compacte crossover die nu ook in een Abarth-versie leverbaar is.


Fiat pronkte in maart dit jaar met de Pulse Abarth, maar tot nu toe was onbekend hoe groot de spierkracht van dit nieuwe Abarth-model was. De Pulse Abarth krijgt 185 pk en 270 Nm geblazen 1.3, dus het is een aanzienlijk krachtigere machine dan de 1.3 met maximaal 130 pk, momenteel beschouwd als de krachtigste motor. Met 185 pk bereikt de Pulse Abarth 100 km/u in "minder dan 8 seconden". Zijn topsnelheid bedraagt "meer dan 210 km/h".

Fiat noemt de auto nog steeds de Pulse Abarth, wat betekent dat hij niet officieel onder het merk Abarth verkocht zal worden. Dit is opvallend maar verklaarbaar. Fiat bedekt de Pulse Abarth met Abarth-logo's en je zult er geen gewoon Fiat-logo op zien, maar de Abarth-naam is in Brazilië niet zo bekend als in Europa.
De 4,1 meter lange Pulse komt niet naar Europa, dus ook deze Abarth variant gaat aan ons voorbij.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsXiaomi loopt vertraging op bij de lancering van zijn EV-bedrijf:
Volgende NieuwsMercedes-Benz GLB prijs en kenmerken: