Facelift 2022 Kia, Seltos:

Facelift 2022 Kia, Seltos:

Kia heeft de Seltos, een compacte crossover, opgefrist.

Kia geeft een van zijn crossover- modellen een make-over. Het gaat om de Seltos, die niet in Europa te vinden is, maar wel bekend is in vele delen van de wereld.

Het leveringsschema van Kia verschilt, net als dat van andere merken, van markt tot markt. Kia verkoopt in Europa verschillende sedans die totaal onbekend zijn, maar zelfs op het hoge potentiële niveau trekken sommige modellen de neus van de Europese consument. Een van die crossovers is het medio 2019 uitgebrachte model Seltos, dat Kia niet alleen in India verkoopt of afzet, maar ook in thuisland Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Rusland. De Seltos behoort tot de populairste Kia-auto's wereldwijd. Het model is inmiddels een paar jaar oud en wordt nu in Zuid-Korea gepresenteerd in een relatief volledig opgemaakte vorm.

Kia Seltos facelift 2022


Afhankelijk van het land waar Kia de Seltos verkoopt, staat het model tussen de Stonic, Soul of Sonet en de grotere Sportage. De auto is 4,32 tot 4,37 meter lang, afhankelijk van de markt, maar ook de wielbasis varieert van markt tot markt, van 2,61 tot 2,65 meter.

Oké, terug naar het echte nieuws. De Seltos krijgt een herziene voorkant met andere bumpers. De goot onder de grille is verdwenen, de grille is verhoogd, en de gewijzigde nieuwe LED-lichtsignatuur van de koplampen loopt er nu visueel doorheen. Aan de achterkant zijn de veranderingen nog opvallender. De Seltos heeft niet alleen nieuwe achterlichten die compleet anders zijn dan die van zijn voorganger, maar zijn nu verbonden door een LED-balk onderbroken door het Kia-logo. De reflectoren glijden vanaf de vloer naar beneden en zijn nu in de achterbumper geïntegreerd. Voor de visuele vernieuwingen heeft Kia de achterklep moeten vervangen.

Kia Seltos facelift 2022


Ook het interieur van de Seltos ondergaat een metamorfose. Het oude instrumentencluster en infotainment systeem zijn vervangen door twee visueel versmolten schermen. Het bedieningselement voor de klimaatregeling is nieuw, voor de automaat is de traditionele keuzeschakelaar vervangen door een ronde draaiknop, en voor de bijrijder is een deel van het instrumentenpaneel anders ingevuld. De Seltos wordt geïntroduceerd met nieuwe veiligheidssystemen en wordt geleverd met dezelfde extra's, waaronder een panoramisch zonnedak.

 

Emily A.

Vorig NieuwsBMW 3.0 CSL Respect; Technische gegevens:
Volgende Nieuws2023 SsangYong Torres elektrische: