Er komen twee nieuwe elektrische auto's van BMW:

Er komen twee nieuwe elektrische auto's van BMW:

De release data van de eerste sedan- en SUV-modellen die met Neu Klasse Vision zullen worden geproduceerd, zijn bekendgemaakt.

We kunnen stellen dat BMW's meest innovatieve en "elektrische" nieuwe modellen de BMW i4 en iX zijn. Het zijn ook BMW's meest concurrerende modellen op de markt voor elektrische auto's. Volgens BMW's visie op de zogenaamde "Nieuwe Klasse", zullen deze modellen in het komende decennium gezelschap krijgen van een elektrische sedan en vervolgens een elektrische SUV.

In een persbericht waarin de financiële resultaten van BMW Group over de eerste helft van het jaar worden bekendgemaakt, komt interessante informatie van BMW CEO Oliver Zipse. Volgens Zipse is het zeker dat Neue Klasse ook de productie van elektrische sedans en elektrische SUV's zal inzetten.

Oliver Zipse: "Emotionele producten en innovatieve technologieën zijn en blijven de ruggengraat van ons commerciële succes. Met het BMW Operating System Version 8 hebben we een snel groeiend volledig elektrisch gamma, en onze voertuigen op dit gebied maken indruk op zowel onze klanten als onze specialisten. Ons aanbod van elektrische auto's is nu onze drijvende kracht geworden. De nieuwe klasse is een statement dat beschrijft waar BMW voor staat. Wij zijn van plan om in eerste instantie een sedan en een sportieve SUV te produceren in hetzelfde segment als de 3 Serie. Aan het einde van 10 jaar zullen auto's geproduceerd met de visie van Neue Klasse goed zijn voor meer dan de helft van onze verkopen."

De eerste auto die met Neue Klasse wordt geproduceerd, zal in 2025 op de markt komen. De auto's die met dit platform zullen worden geproduceerd, zullen bestaan uit zowel mainstream auto's zoals sedans en SUV's als high-performance auto's.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsSportieve Hyundai Ioniq 5 N in de test:
Volgende NieuwsDe verkoop van Tesla's wordt mogelijk verboden in Californië: