Elektrische Maserati Granturismo Folgore:

Elektrische Maserati Granturismo Folgore:

De elektrische Maserati Granturismo Folgore is bekend voor de eerste volledig bekende functie.

De gloednieuwe Maserati GranTurismo Folgore is al bijna helemaal aanwezig. Het heeft nog even tijd om volledig te onthullen, maar de eerste specs van de volledig elektrische Folgore zijn al bekend.

De volledig nieuwe Maserati GranTurismo staat te popelen om de eerste GranTurismo te vervangen die in 2019 werd neergehaald. Het is gemakkelijk te zien dat de lijnen van de nieuwe GranTurismo vrij traditioneel blijven. De basisvorm oogt vertrouwd, maar kleinere LED-achterlichten en scherpere, meer verticaal georiënteerde en ook iets kleinere koplampen bepalen nu het gezicht van de GranTurismo. Het is nog steeds een prachtig gezicht, al zul je hem niet snel voorbij horen rijden.

Hier zien we de Maserati GranTurismo Folgore, waarbij de zinsnede "Folgore" aangeeft dat dit een volledig elektrische auto is. De naam maakte zijn debuut met de elektrische Maserati Grecale Folgore. Die komt volgend jaar op de markt; deze Maserati GranTurismo Folgore komt waarschijnlijk iets eerder, in 2023. De Maserati GranTurismo Folgore accelereert in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u en je kunt de accu in 5 minuten opladen voor een actieradius van 100 km. Maar het meest indrukwekkend is de topsnelheid "meer dan 320 km/u". Dat is extreem snel voor een elektrische auto. Wat de actieradius is, houdt Maserati vooralsnog geheim. Zoals gezegd krijgen we het interieur voorlopig nog niet in zijn geheel te zien.


Wie zich niet rustig wil voortbewegen in een GranTurismo hoeft niet te vrezen. Er komen ook benzinemotoren. Je kunt zeker rekenen op de 3,0-liter Netuno V6, die Maserati ook levert in de Grecale Trofeo en MC20, maar het is nog niet duidelijk hoeveel vermogen die zal mobiliseren in de GranTurismo. Het zal niet lang meer duren voor er volledige openheid komt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsPolestar 6 serie uitverkocht:
Volgende NieuwsVolvo XC90: