Elektrische Aehra SUV uit Italië:

Elektrische Aehra SUV uit Italië:

De elektrische Aehra SUV uit Italië heeft een bereik van meer dan 800 km.

Maak kennis met de eerste auto van de Italiaanse start-up Aehra. Het bedrijf onthult een elektrische SUV met een bereik van meer dan 800 kilometer, voorzien van de nodige visuele dramatiek.

Start-ups proberen hun aanwezigheid te vergroten door zich te onderscheiden van andere bedrijven. Het in Milaan gevestigde Aehra doet dat vooral op het designfront, want zijn eerste modellen hebben een behoorlijk opvallend design. We maken kennis met een gelikte, elektrische SUV-achtige auto met een scherp aflopende daklijn. Het beest heeft een agressief ogende voorkant, een stijlvol vormgegeven achterkant, en twee klepdeuren en twee vlinderdeuren!

Ja, de achterdeuren van Aehra's elektrische SUV gaan op dezelfde manier open als bijvoorbeeld de deuren van de Mercedes 300 SL. De voordeuren klappen schuin naar voren en omhoog, zoals je die kent van Lamborghini. De 5,1 meter lange elektrische SUV heeft een wielbasis van 3 meter en moet zo'n 750 tot 815 pk produceren. De Aehra spreekt van een topsnelheid van ruim 265 km/u en een rijbereik van ruim 800 kilometer. Daarvoor zullen de Italianen ongetwijfeld een zwaar accupakket nodig hebben. Aehra geeft ook een autogewicht onder de 2.000 pond.


Aehra wil zijn elektrische producten vanaf 2025 op verschillende markten verkopen. De exacte locaties zijn nog niet bekend.

 

Emily A.

Vorig NieuwsVolvo teaser EX20 compacte elektrische crossover:
Volgende NieuwsDe 2023 Buick Century is een luxe MPV voor China's zakelijke elite: