Dodge Hornet prototype begon met testen:

Dodge Hornet prototype begon met testen:

De productie van de nieuwe Dodge Hornet serie zal na 16 jaar beginnen.

We hoorden de naam Dodge Hornet voor het eerst in 2006 op de Autosalon van Genève. Sindsdien is het 16 jaar geleden, en eindelijk is men begonnen met het testen van prototypes van de productieversie van de Dodge Hornet.

Het model van de productieversie is in 16 jaar tijd natuurlijk sterk afgeweken van het ontwerp van zijn concept. Het is zelfs mogelijk om het model te vergelijken met de Alfa Romeo Tonale in plaats van zijn concept. Modellen die hun platform delen hebben ook overeenkomsten in motoropties.

We kunnen zien dat de Hornet grote ventilatieopeningen aan de voorzijde heeft. De koplamp sets van het model met een dunne grille ontwerp hebben ook dunne en scherpe uiteinden. Het model, dat in zijaanzicht de aandacht trekt met zijn aflopende daklijn, knipoogt ook naar de Alfa Romeo Tonale met zijn interessante velgdesigns.

Aan de achterzijde bevindt zich een dakspoiler. Op dit gebied worden driedelige stopsets gebruikt.

Zoals hierboven vermeld, krijgt de Hornet zijn motoropties rechtstreeks van Tonale. Gekoppeld aan een 1,3-liter viercilinder verbrandingsmotor met turbo, kan de elektrische eenheid een totaal van 275 pk produceren. Deze hybride-installatie biedt een actieradius van ongeveer 50 kilometer met zijn 15,5 kWh batterij.

Een andere link tussen de twee modellen zijn de productiefaciliteiten. Zowel de Tonale als de Hornet worden geproduceerd in de fabriek van het merk in Pomigliano d'Arco, Italië. Dodge-baas Tim Kuniskis kondigde ook aan dat het model in 2022 zal worden geïntroduceerd.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe SsangYong Torres prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2024 Audi S4 Avant kenmerken: