De Rolls-Royce Specter EV gaat de belangrijke testfase in Frankrijk in:

De Rolls-Royce Specter EV gaat de belangrijke testfase in Frankrijk in:

De tests aan de Riviera zijn cruciaal voor de dagelijkse geschiktheid van de elektrische luxe coupé.

De Rolls-Royce Specter is een belangrijke fase van zijn testprogramma ingegaan met het oog op de lancering van de elektrische coupé aan de Franse Rivièra eind 2023.

Na maanden van testen in barre omstandigheden op slechts 55 km ten zuiden van de poolcirkel, zal de Specter nu in totaal 625.000 km afleggen langs de Franse Rivièra.

Het Auto drome zal ook in twee delen worden gesplitst, waarbij de tests zullen plaatsvinden op de testlocatie in Miramas en op het omliggende platteland.

De ontwikkeling in Frankrijk omvat het afstellen van een nieuw ophangings systeem met elektronische rolstabilisatie, dat volgens Rolls-Royce de kenmerkende 'magic carpet ride'-kwaliteit van het merk zal leveren.

Voor maximaal comfort kan het systeem satelliet navigatiegegevens en de weg analyseren en de anti-roll bars van de auto uitschakelen om "hoogfrequente imperfecties" op de weg te verminderen.


Rolls-Royce zegt dat tests in Zuid-Frankrijk zullen helpen om een duidelijker beeld te krijgen van hoe de Specter "in het dagelijks gebruik" stuurt op wegen in maïsstijl en op snellere binnenlandse snelwegen.

De ingenieurs van het Britse merk hebben ook de luchtweer stands coëfficiënt van de Specter verlaagd van de oorspronkelijk geschatte 0,26 Cd tot 0,25 Cd.

Rolls-Royce zei ook dat de ontwikkeling van de Specter, die zijn eerste elektrische productie auto zal zijn, nu ongeveer 40% voltooid is, of 10% van de rit van het eerste pre-productieprototype in maart.

Het testen van de Specter begon bijna een jaar geleden, in september 2021. Het volledige testprogramma beslaat in totaal 2.500.000 km rijden.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Suzuki Swift toont zijn nieuwe ontwerp voor de eerste keer:
Volgende NieuwsDe gefacelifte nieuwe Porsche Cayenne is gespot in SUV en coupé vorm: