De retro-futuristische Citroen C5X krijgt een verbluffende, op de jaren 1970 geïnspireerde CX makeover:

De retro-futuristische Citroen C5X krijgt een verbluffende, op de jaren 1970 geïnspireerde CX makeover:

De Citroen C5X mag dan een fastback crossover zijn, maar hij refereert nog steeds aan de vroegere vlaggenschepen van het Franse merk.

Een Chinees YouTube-kanaal genaamd "Bai Ning's car time" wilde het gevoel van nostalgie versterken door de C5X een retro-uiterlijk en -interieur te geven, geïnspireerd op zijn iconische CX-voorganger.

Aangezien de C5X in China onder de naam Dongfeng Citroën Versailles C5 X werd verkocht, was het eerste wat moest veranderen de relatief hoge bodemvrijheid. Hoewel Citroëns kenmerkende hydraulische ophanging niet langer beschikbaar is, is de crossover versterkt met een luchtverings module waarmee hij naar behoefte ongeveer 100 mm hoger of lager kan worden gezet.

De volgende stap voor Bai Ning was een zijspoor. Ongeverfde kunststof panelen op de spatborden zijn vervangen door onderdelen in carrosseriekleur, terwijl de onderste carrosserie panelen en zij skirts op de bumpers zijn verchroomd. Dezelfde behandeling werd toegepast op de spiegelkappen en de deurgrepen om de bovenste raambekleding te evenaren, als eerbetoon aan de originele CX.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Range Rover Sport Deer Valley Edition:
Volgende NieuwsDe Volkswagen Tiguan Black Edition is het nieuwe vlaggenschip-uitrustingsniveau dat somber oogt naast de R.