De productie van de BMW i3 eindigt na negen jaar:

De productie van de BMW i3 eindigt na negen jaar:

BMW's langlevende i3 zal worden vervangen door de nieuwe SUV iX1.

Na negen jaar heeft BMW bevestigd dat het de productie van de i3 beëindigt en een einde maakt aan deze duurzame en innovatieve compacte elektrische auto.

De laatste i3 rolde van de band in Leipzig, Duitsland, slechts enkele weken nadat het model een productierun van meer dan een kwart miljoen exemplaren had overschreden.

De wereld zag de i3 voor het eerst op de Frankfurt Motor Show van 2011, en toen het productiemodel in 2013 werd onthuld, leek hij opmerkelijk veel op het oorspronkelijke ontwerp van de show auto.

De tweekleurige lak, de lage schouderlijn, de glazen achterklep, de steile proporties stonden in contrast met de BMW-designelementen die kopers gewend waren. Een van de redenen voor het vreemde uiterlijk was de introductie van BMW's nieuwe "i"-submerk.

De vleugeldeuren achteraan springen altijd in het oog en gaven de i3 beslist een eigen karakter, net als het interieur. De kast zelf gebruikte een lage lijn en raamlijn voor een licht en luchtig gevoel, en de technologie is gedurende zijn hele levensduur geüpdatet om hem fris te houden.

Onder de i3 bevindt zich een platform dat gebruik maakt van een mix van aluminium, magnesium en koolstofvezel om het gewicht net boven een ton te houden. Het lage gewicht zorgt voor een maximale actieradius van 305 km in zijn uiteindelijke volledig elektrische configuratie.


Er is geen directe vervanger voor de i3 en het i3-embleem zal naar verwachting worden geërfd door een volledig elektrische versie van de 3 Reeks sedan. Het merk zal een instapmodel EV aanbieden met de iX1, een elektrische versie van de nieuwe SUV X1.
 

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Ford Bronco 4X4 :
Volgende NieuwsVolkswagen ID.4 leveringen verminderd: