De productie-klare BMW XM kan op 27 september gepresenteerd worden:

De productie-klare BMW XM kan op 27 september gepresenteerd worden:

De BMW XM zal naar verwachting later deze maand zijn wereldwijde debuut maken.

De machtige SUV werd vorig jaar al voorgespiegeld, en onlangs gelekte patentafbeeldingen laten zien dat het productiemodel er sterk op zal lijken. Hoewel het bedrijf nog geen lanceerdatum heeft aangekondigd, zal hij volgens het BMW Blog op 27 september worden onthuld.

De voorkant van de productierijpe BMW XM zal zijn voorzien van een paar massieve nierroosters. Een hoekige bumper is ook zichtbaar, en de zwarte carrosserie bekleding is ook opvallend. Net als het concept zal het productiemodel zijn voorzien van quad stacked tailpipes en iets stijlvollere en traditionelere LED-achterlichten.

De XM zal zich echter niet alleen visueel onderscheiden van andere BMW modellen. De automaker heeft bevestigd dat het een nieuw ontwikkelde V8 met een elektromotor zal hebben. Deze combinatie brengt hem op 644 pk en 800 Nm koppel.

Het nieuwe model zal worden uitgerust met een doorontwikkelde versie van het BMW vier wielaan drijvings systeem xDrive en zal een elektronisch gestuurd sper differentieel op de achteras hebben. Hij zal ook in staat zijn om ongeveer 80 km af te leggen op uitsluitend elektrische energie.

 
De productie van de BMW XM zal naar verwachting in december 2022 beginnen in de fabriek in Spartanburg in de Verenigde Staten.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFord stopt na 2023 met de productie van de Transit Connect in de VS:
Volgende Nieuws2023 Kia EV9 7 zits SUV: