De nieuwe ZDX komt in 2024.

De nieuwe ZDX komt in 2024.

Acura ZDX keert terug als eerste elektrische auto van het bedrijf

De Acura Precision EV Concept debuteert op de Monterey Auto Week van dit jaar. Acura, de premium autofabrikant onder de paraplu van Honda, wil met snelle stappen het elektrificatieproces ingaan. Volgens de laatste informatie zal het bedrijf de naam ZDX nieuw leven inblazen en zijn eerste elektrische auto, die in 2024 op de markt zal komen, ZDX noemen.

Er komt ook een krachtigere S-versie van de ZDX, aldus het bedrijf. De elektrische crossover biedt dus een goede optie voor liefhebbers van prestaties. De Precision EV Concept is ook een auto die uitdrukking geeft aan de designtaal van de toekomstige elektrische auto's van het bedrijf.

Het interieur heeft een racewagen-achtig design. Naast een klein digitaal instrumentenpaneel is er een multimedia display geplaatst in de richting van de bestuurder. Daarnaast maakt de sfeerverlichting in de auto het interieur zeer interessant. Bovendien is er sprake van een groter interieur, want in de autonome rijmodus schuift het stuurwiel naar de cockpit.

De nieuwe Acura ZDX EV zal worden gebouwd op het Ultium- platform van General Motors. Helaas zijn de technische gegevens van het voertuig nog niet bij ons bekend. Volgens de aankondiging van GM kan het Ultium- platform echter accu's van 5 tot 200 kWh ondersteunen.

Op basis van gegevens uit 2021 zou de nieuwe ZDX geassembleerd kunnen worden in de GM-fabriek in Tennessee. Dat betekent dat het voertuig op dezelfde plaats wordt geproduceerd als de Cadillac Lyriq. Honda zal ook een voertuig hebben op basis van het Ultium platform. De Prolog zal eerder dan de ZDX bij de dealers verschijnen, begin 2024.

Het e:Architecture-platform voor elektrische auto's waar Honda aan werkt, zal ook in 2026 voor het eerst worden gelanceerd. Op die manier zal de Japanse fabrikant zijn eigen voertuigen kunnen produceren op een eigen platform.


 

Emily A.

Vorig NieuwsMaserati elektrische GranTurismo Folgore:
Volgende NieuwsEr zijn sportwagens voor Alfa Romeo 2023: