De nieuwe Polestar 5 debuteert op Goodwood in 2024:

De nieuwe Polestar 5 debuteert op Goodwood in 2024:

Het model is ontwikkeld door het Britse team en beweert dat het met zijn nieuwe platform en batterijduur technologie kan concurreren met de Porsche Taycan.

De aankomende Polestar 5 zal zijn volledige debuut maken op het Goodwood Festival of Speed volgende week, en nieuwe beelden tonen een prototype in actie.

De Polestar 5 is een verdere verfijning van 2020's imposante Precept concept. Als zodanig komt het naar dealers met bekende coupé-achtige proporties en een lange wielbasis en geldt als een concurrent van de Mercedes-Benz EQS.

De meest eigenzinnige kenmerken van het concept, de sterk geaccentueerde welvingen opzij, de ultradunne digitale buitenspiegels, de naar achteren openende achterdeuren en de oversized lichtmetalen wielen, lijken het slachtoffer te zijn van het homologatie proces.

Het Chinees-Zweedse bedrijf zal op Goodwood ook de Polestar 2 BST Edition 270 onthullen: de nieuwe high-performance versie in gelimiteerde oplage van deze populaire 2 Electric Fastback.

De volledige productie specificatie van de 5 zal naar verwachting niet worden aangekondigd voor het einde van volgend jaar, maar Polestar heeft al bevestigd dat het vlaggenschip sedan zal een "super car-niveau" body design krijgen van een geheel nieuw platform in ontwikkeling op een nieuwe techniek. De basis werd gelegd in Warwickshire.

De carrosserie van de 5 is voornamelijk gemaakt van gelijmd aluminium, andere onderdelen zijn gemaakt van warm gevormd, koud gevormd, spuit gegoten en geëxtrudeerd aluminium.


De Porsche Taycan is een duidelijke concurrent voor de 5, en het lijkt erop dat Polestar er een in de MIRA-fabriek heeft staan om te kunnen vergelijken. De Chinese en Zweedse fabrikant wil echter een meer praktische en afgeronde auto maken in plaats van een echt sportwagen-achtig weggedrag na te streven.


De ingenieurs van Polestar zijn erin geslaagd om het uiterlijk van de Precept concept car te behouden tot aan de productie.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMINI kondigt zijn nieuwe crossover-concept aan:
Volgende Nieuws2024 Chevrolet Blazer prijs en kenmerken: