De nieuwe Nissan X-Trail SUV is klaar voor de lancering in 2022:

De nieuwe Nissan X-Trail SUV is klaar voor de lancering in 2022:

Nissans grote SUV-segment wordt vertegenwoordigd door een nieuwe X-Trail met e-Power hybride technologie.

De Nissan X-Trail van de vierde generatie komt dit jaar op de markt. De X-Trail is al verkocht op andere markten en zal eind 2022 in Europa in de verkoop gaan.

De X-Trail zal leverbaar zijn met Nissans nieuwste e-Power hybride aandrijflijn. In tegenstelling tot het populaire SUV-model van het merk Qashqai, wordt ook nieuwe hybride technologie aangeboden.

Nissans e-Power hybride systeem combineert een turbo geblazen 1,5-liter viercilinder benzinemotor met een compact accupakket en een elektromotor om 184 pk en 330 Nm koppel te leveren.

De benzinemotor drijft de wielen nooit rechtstreeks aan. In plaats daarvan fungeert hij als generator, laadt hij voortdurend de accu op en stuurt hij vervolgens stroom naar de elektromotor.

De installatie helpt de uitstoot en het brandstofverbruik te verminderen door de benzinemotor altijd optimaal te laten draaien. Nissan zegt ook dat het systeem een elektrische auto-achtige rijervaring biedt met onmiddellijk koppel van de elektromotor.


Nieuwe Nissan X-Trail 2022: design en interieur:

Voor de nieuwe X-Trail gebruikt Nissan dezelfde V-Motion grille, slanke koplampen en grote koplam punits onderaan als het kleine broertje van de SUV. De nieuwe X-Trail krijgt ook hoekige carrosserie lijnen die hem een strakker uiterlijk geven dan zijn zachter gelijnde voorganger.

Binnenin krijgt de X-Trail een overvloed aan geavanceerde technologie, waaronder een set rijassistentie sets, een "virtuele persoonlijke assistent" en een geheel nieuwe infotainment-inrichting die waarschijnlijk wordt overgenomen van de nieuwste Qashqai. Nissan zegt ook dat het nieuwe CMF-C platform zal helpen om de verfijning en dynamische prestaties van de SUV te verbeteren.

Volgens het Japanse merk zal de nieuwste versie van de ProPilot-software op de X-Trail worden gebruikt, maar niet zo extreem als de volledig autonome technologie die Nissan onlangs heeft geïntroduceerd.

Een ander voordeel van de nieuwe vloeren is dat voor grotere gezinnen de X-Trail ook leverbaar zal zijn met een derde zitrij met zeven zitplaatsen.
 

Emily A.

Vorig NieuwsIn 2023 komt de Nissan Qashqai naar Europa met een 1.3-liter turbo:
Volgende NieuwsNieuwe Chevrolet Blazer EV: