De nieuwe MINI Countryman komt in 2023:

De nieuwe MINI Countryman komt in 2023:

MINI Countryman opgefrist voor derde generatie met optie voor volledig elektrische aandrijving

Aangezien de Countryman MINI's op één na best verkochte auto is, is het geen verrassing dat het Britse bedrijf werkt aan een geheel nieuw model. De retrostijl zal naar verwachting terugkeren, en voor het eerst staat puur elektrisch op de voorgrond.
De nieuwe Countryman werd op de Nürburgring aan het testen gebracht in zowel de Cooper Looks als de meer Cooper S uitvoering. Het is de bedoeling dat de nieuwe Countryman begin 2023 op de markt komt.

MINI heeft zijn SUV laten groeien met behoud van een vergelijkbaar retro-stijl ontwerp als zijn voorgangers.


Het Cooper S-model behoudt MINI's 2,0-liter viercilinder turbomotor, maar profiteert ook van 48-volt elektrificatie die 215 pk en 360 Nm levert voor meer vermogen en lagere emissies.

De designtaal van MINI zal zich met de nieuwe Countryman verder ontwikkelen. We geven onze eerste officiële blik op dit nieuwe designconcept met de volgende generatie driedeurs, die de eerste van vele nieuwe MINI modellen zal zijn. Eerder gelekte beelden uit China wijzen op de evolutie van de grille van het merk en een nieuwe achterkant met trapeziumvormige achterlichten.

De huidige auto is ongeveer 4,3 meter lang, maar de nieuwkomer zal hem oprekken tot bijna 4,5 meter, waardoor er ruimte overblijft voor de nieuwe kleine elektrische SUV.

De nieuwe SUV wordt aangedreven door een evolutie van het platform van het huidige model, dat bekend staat als de FAAR, maar is stopgezet in het hoofdkwartier van MINI in het Verenigd Koninkrijk. De productie van de Countryman verhuist van de huidige locatie in Nederland naar een productielijn van BMW in Leipzig, Duitsland.

 

Emily A.

Vorig NieuwsKenmerken van de tweede generatie Volkswagen Phaeton Un onthuld:
Volgende NieuwsDe nieuwe 2022 Honda Civic Type R zal op 21 juli worden onthuld: