De nieuwe MINI Aceman Concept markeert de elektrische MINI Crossover 2024:

De nieuwe MINI Aceman Concept markeert de elektrische MINI Crossover 2024:

MINI's nieuwe kleine elektrische crossover komt over een paar jaar op de markt.

MINI's modellen van de volgende generatie vormen de grootste en meest uitgebreide line-up van het merk tot nu toe, en een belangrijk puzzelstukje wordt een nieuwe volledig elektrische compacte crossover die zijn basis deelt met de toekomstige volledig elektrische MINI Hatch. Deze belangrijke nieuwkomer, die in 2024 wordt gelanceerd, werd geïntroduceerd met een nieuw concept: Aceman.

Zijn naam doet denken aan de kortstondige kleine driedeurs SUV Paceman, die in 2016 op zijn kop werd gezet.

Hij neemt een geheel nieuwe plaats in de MINI line-up in, die is ontstaan door de herpositionering van de Countryman, die voor de volgende generatie zal doorgroeien naar zo'n 4,5 meter. De Aceman wordt iets kleiner dan de uitgaande Countryman en zal iets meer dan 1,2 meter lang zijn.

De technische specificaties van de Aceman concept zijn niet in detail bekendgemaakt, behalve dat hij MINI's nieuwe volledig elektrische platform deelt met de volgende hatchback die in 2023 zal verschijnen. Dit betekent dat de Aceman in China wordt gemaakt. Op basis van de beperkte details van wat we weten over dit nieuwe platform, kunnen er twee batterijformaten en twee vermogens worden aangeboden. Een instapauto met een 40kWh-accu voor ongeveer 180 pk en een geclaimde actieradius van ongeveer 305 km zal de basis vormen, terwijl een krachtigere auto met 215 pk en een 50kWh-accu zal mikken op een volledige actieradius van 402 km.

Ondanks het feit dat hij ongeveer even lang is als de binnenkort uit productie te nemen vijfdeurs MINI Hatch, is de Aceman Concept breder en langer met een meer SUV-geïnspireerde vorm.


Aan de voorkant wijkt de Aceman sterk af van de huidige MINI designtaal met een nieuw gezicht dat volledig is ontworpen voor het elektrische tijdperk van het merk. Het belangrijkste is dat de koplampen niet rond zijn.

Onderscheidende, steile wielkasten geven de compacte SUV met 20-inch wielen een stoere look. Aan de achterkant is een cleane look met weinig rommel toegepast, met de compacte achterklep die verzonken ligt in de achterbumper met het MINI embleem en de letters Aceman.


 

Emily A.

 

Vorig NieuwsDe introductie van de Lamborghini Huracan Sterrato is hier.
Volgende NieuwsWe introduceren Honda's Proloog: