De nieuwe MG7 sportieve fastback:

De nieuwe MG7 sportieve fastback:

The new MG7 sporty fastback may not be on the European market.

MG heeft in China de 7 gepresenteerd. Hij past mooi in de naam, met een leveringsprogramma dat naast de 7, 3, 5, One en Pilot in eigen land ook de MG 6 (Pro) omvat. De MG 6 en MG 6 Pro zijn al behoorlijk vlot, maar met deze gloednieuwe 7 gaat de MG nog een stapje verder.


De vorige MG 7 is de opvolger van de Rover 75/MG ZT.
De nieuwe MG 7 heeft niets te maken met het naamloze model dat MG tussen 2007 en 2013 in China leverde. Dit was het vervolg op de Rover 75, die in 2005 van de Europese markt verdween, en zijn Britse MG-tegenhanger, de ZT. De nieuwe MG 7 is een gelikt ogende sedan met een dramatisch aflopende daklijn. De fabrikant heeft nog geen gedetailleerde informatie verstrekt, maar uit de database van het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie hebben wij vernomen dat de MG 7 4,89 meter lang is en 1,45 meter laag. De 7 heeft een wielbasis van 2,78 meter. Hij is ongeveer 6 centimeter groter dan de MG 6, dus de nieuwe 7 is geen fastback op sedan basis.


De MG geeft de 7 een behoorlijk agressieve voorkant met onder meer naar de aarde gerichte gemiddeld ogende koplampen en een grille die de auto een bijna psychopathische grijns bezorgt. Leuke ontwerpdetails: De MG 7 heeft frameloze deuren en een driedelige automatisch oplopende achterspoiler, zoals de achterkant van bijvoorbeeld een Porsche Panamera. Onder de heupen zien we vier stevig bemeten uitlaatpijpen. MG heeft al aangekondigd dat de 7 zal beschikken over een 2.0 viercilinder turbomotor die ruim 261 pk en 405 Nm levert. Deze versie zal in staat zijn om 100 km/u te bereiken in 6,1 seconden. De MG zal ook een 1.5 met 185 pk en 300 Nm. De krachtigste versie heeft een negen traps ZF automatische transmissie en is zelfs voorzien van onder meer een actieve wielophanging en een elektronisch geregeld sper differentieel.

Vanwege het ontbreken van elektrische aandrijflijnen wordt deze MG 7 niet op de Nederlandse markt verwacht.

 

Emily A.

Vorig NieuwsSkoda Enyaq iV bijgewerkt voor modeljaar 2023:
Volgende NieuwsMaserati elektrische GranTurismo Folgore: