De nieuwe Lexus EV supercar; Ster van het Goodwood Festival 2022:

De nieuwe Lexus EV supercar; Ster van het Goodwood Festival 2022:

Verwacht wordt dat de conceptauto tegen 2030 op de markt zal zijn.

Lexus is bezig met de ontwikkeling van een elektrische supercar die zal dienen als de spirituele opvolger van de LFA en onthulde zijn conceptversie aan het publiek op het Goodwood Festival of Speed.

De supercar, die oorspronkelijk werd getoond als onderdeel van de schokkende lancering van 15 nieuwe EV-concepten van Toyota en Lexus, zal een van de aankomende EV's van Lexus zijn, nu de verbranding geleidelijk op gang komt. De volledig nieuwe Lexus RZ450e elektrische SUV en bijgewerkte versie van de Lexus UX 300e crossover zal voor het eerst te zien zijn van 23-26 juni.

Lexus EV supercar LFA

Lexus zal in 2030 in alle segmenten elektrische auto's aanbieden, daarna alleen nog in China, Europa en Noord-Amerika, en in 2035 helemaal stoppen met de verkoop van verbrandingsmotoren.


De ervaring die bij de ontwikkeling van deze auto is opgedaan, zal worden meegenomen naar andere toekomstige elektrische Lexus-auto's, als onderdeel van de inspanningen van het Japanse merk om zijn dynamische focus te benadrukken.

Lexus EV supercar LFA

Lexus EV streeft naar een acceleratie van 0-100 km in 2 seconden en een actieradius van meer dan 700 km.

Het concept vertoont weinig gelijkenis met een Lexus-model dat momenteel te koop is, met een lange motorkap (maar zonder motor) en een kenmerkend silhouet van de achtercabine. Laagprofiel banden geven hem een solide look, met een opvallend aero pakket en grote luchtinlaten.

 

Emily A.

 

 

Vorig NieuwsDe 2023 BMW M3 Touring debuteerde op het Goodwood festival:
Volgende NieuwsMercedes-Maybach GLS - Mansory serie: