De nieuwe generatie van de Audi A8:

De nieuwe generatie van de Audi A8:

De volgende generatie Audi A8 ziet eruit als een volledig elektrische luxe sedan.

Audi heeft bevestigd dat de studie Audi Grandsphere concept 2021 een voorproefje geeft van zijn volgende generatie vlaggenschip A8. Het nieuwe model krijgt een volledig elektrische aandrijflijn en wordt gebaseerd op de PSA-architectuur. De Audi A8 E-Tron staat gepland voor een release in 2024 en wordt een directe concurrent van de Mercedes-Benz EQS en BMW i7.

 
De Grandsphere wordt uitgerust met twee elektromotoren die samen 711 pk en 960 Nm koppel produceren, evenals een 120 kWh batterij met een actieradius van 750 km. De A8 E-Tron zou deze waarden kunnen halen, althans in de krachtigere versie. Het concept had ook vierwiel besturing en een geavanceerd adaptief chassis.

Zoals alle concepten zal de Audi A8 E-tron van 2024 gebaseerd zijn op de EV-specifieke PPE-architectuur die door Audi en Porsche is ontwikkeld. Dit betekent dat het huidige model de laatste A8 zal zijn met een verbrandingsmotor. PPE zal dit jaar debuteren op de Audi Q6 E-tron SUV, gevolgd door de mechanisch verwante A6 E-tron familie.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe 2024 Subaru Crosstrek wordt geleverd met AWD en CVT:
Volgende NieuwsElektrische auto 2023 Hyundai Ioniq 6: