De nieuwe elektrische hatchback MG 4:

De nieuwe elektrische hatchback MG 4:

De volledig elektrische MG 4 hatchback heeft een actieradius van 450 km.

Dit is het nieuwste volledig elektrische lid van het groeiende MG-gamma: de MG 4. Als emissie vrije hatchback concurreert hij qua prijs met auto's als de Volkswagen ID.3 en Nissan Leaf.

Onlangs geïntroduceerd in de Chinese specificatie als de MG Mulan, ondergaat het op Europa gerichte model momenteel de laatste tests voor de regio en draagt het de MG 4 badge. De Europese marktintroductie is bevestigd voor het vierde kwartaal van 2022.
Ondanks het groeiende belang van SUV's voor autofabrikanten, blijven auto's zoals de MG 4 een enorme populariteit genieten in Europa. De MG 4 zal een sleutelrol spelen in MG's voortdurende volledig elektrische aandrijving.

2023 MG 4 EV

Met een lengte van 4.287 mm, een breedte van 1.836 mm en een hoogte van 1.506 mm is de MG 4 een belangrijke speler op de hatchback markt in het C-segment en heeft hij precies het formaat dat kopers van een hatchback gezinsklasse zijn gaan verwachten.

Met een nieuwe designtaal ziet hij er heel anders uit dan de andere leden van de huidige MG-lijn. De relatief spitse voorkant wordt gekenmerkt door slanke en scherp ogende LED-koplampen, terwijl aan de achterzijde een LED-achter lichtbalk over de hele breedte onder het scherm zit. De stoerder ogende bekleding die onder de portieren doorloopt is SUV-geïnspireerd en omvat een achterspoiler boven de achterklep.

In het interieur bevindt zich boven het dashboard een groot centraal touchscreen display, terwijl een zwevende middenconsole plaats biedt aan een draaibare keuzeschakelaar voor de rijmodus en een elektronische parkeerrem. Achter het nieuw ontworpen twee spaaks multifunctionele stuurwiel bevindt zich een compact digitaal instrumentenpaneel.

 

Aandrijving, accu en actieradius:

De MG 4 biedt twee batterijformaten. Volgens de WLTP-certificering heeft een basisvoertuig met een grondaccu van 51 kWh een actieradius van maximaal 350 km wanneer hij volledig is opgeladen. Met het 64 kWh-model met grotere actieradius kan echter tot 450 km worden afgelegd voordat de stekker in het stopcontact moet. Een enkele elektromotor levert 167 pk in het basisvoertuig en 201 pk in het 64 kWh-model en accelereert van 0 naar 100 km in minder dan acht seconden. De topsnelheid is beperkt tot 100 km/u.

MG heeft bevestigd dat het MSP-platform geschikt is voor elektrische aandrijflijnen met vierwielaandrijving, en dat verdere ontwikkeling van de MG 4 met een systeem met dubbele motor in de maak is.

 

Emily A.

 

Vorig NieuwsDe nieuwe Honda Civic e:HEV Hybrid 2022, het voertuig voor Europa, is uitgebracht:
Volgende NieuwsBMW heeft 1 miljard euro geïnvesteerd in zijn Oostenrijkse fabriek: