De nieuwe Citroen e-C4 X 2022 komt als elektrische hatch:

De nieuwe Citroen e-C4 X 2022 komt als elektrische hatch:

Stijlvolle nieuwe Citroen e-C4 X geïntroduceerd als elektrische optie

Als aanvulling op zijn groeiende volledig elektrische aanbod heeft Citroën de praktische en betaalbare gezinsvriendelijke volledig elektrische e-C4 geïntroduceerd.

Het nieuwe model is gebaseerd op het e-CMP-platform van het merk en er zullen ook benzine- en dieselversies van worden geproduceerd. De verkoop start in november, de levering vindt op zijn vroegst plaats in het eerste kwartaal van 2023.

Het merk omschrijft de e-C4 X als een "cross-design" alternatief voor traditionele familie hatchbacks en SUV's, waarbij in wezen een fastback sedan body wordt geïntegreerd met de verbeterde hatchback styling van de e-C4.

De voorkant van de auto is rechtstreeks overgenomen van de e-C4. In feite is de auto exact hetzelfde tot aan de B-stijl, daarna nemen de nieuwe daklijn en achterzijde het over. De wielbasis is met 2.670 mm exact gelijk aan die van de e-C4 hatchback, maar is met 4.600 mm 240 mm langer.

Citroen ontwerpers vermeden het geven van de e-C4 X een hatchback hatchback, in plaats daarvan gebruik te maken van een sedan-stijl achterzijde. De extra lengte van de achter overhang betekent dat er tot 510 liter ruimte overblijft met de achterbank omhoog. (De kofferruimte van de e-C4 bedraagt 380 liter).


De nieuwe achterkant is ook voorzien van nieuwe LED-achterlichten die eruitzien als pijlen die naar het midden van de achterklep wijzen. Een kleine eendenstaart spoiler geeft de auto een sportief tintje, terwijl ook de achterbumper speciaal voor de e-C4 X opnieuw is ontworpen.

Afgezien van de iets andere afmetingen aan de achterzijde, is het interieur vrijwel exact hetzelfde als dat van de gewone e-C4. De Advanced Comfort Seats van Citroën zijn standaard en maken gebruik van een speciaal verdikt schuim.

De infotainment software is echter geleend van de high-end C5 X, hoewel het uiterlijk van het instrumentencluster vrijwel identiek is, met een compact digitaal instrumentencluster achter het stuurwiel en een centraal geplaatst 10-inch touchscreen infotainment systeem.

Citroen haalt voor de e-C4 X 360 km en 0-100 km in 9,7 seconden. De fabrikant geeft aan dat de auto een topsnelheid van 150 km heeft. Opladen tot 100kW zorgt voor 0-80 procent lading in ongeveer een half uur. Het opladen van de e-C4 X in een 7,4kW wall box duurt ongeveer 7,5 uur, met 11kW driefase laadcompatibiliteit optioneel.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Mercedes-Benz GLC SUV:
Volgende NieuwsHyundai's nieuwe elektrische sedan Ioniq 6 wordt geïntroduceerd: