De nieuwe 2022 Volkswagen Amarok zal op 7 juli worden onthuld:

De nieuwe 2022 Volkswagen Amarok zal op 7 juli worden onthuld:

Volkswagen's tweede generatie Amarok keert terug als een luxe pick-up.

Terwijl de premium Mercedes X-klasse pick-up nog maar een paar jaar op de markt is, heeft de Volkswagen Amarok de verkoop aan de bovenkant van het pick-up segment de afgelopen tien jaar aanzienlijk opgevoerd.

Geen wonder dus dat Volkswagen heeft aangekondigd dat op 7 juli een tweede iteratie van de Amarok zal worden onthuld. Als onderdeel van de overeenkomst tussen Volkswagen en Ford voor bedrijfswagens, zal de nieuwe Amarok veel onderdelen delen met het nieuwe Ranger-model.

Volkswagen Amarok pick-up

We hebben al een goed idee van hoe de nieuwe Amarok er van binnen en buiten uit zal zien; Volkswagen gaf ons onlangs een eerste blik op het interieur, en het ziet ernaar uit dat de Amarok zijn positie in het premium segment van de pick- up markt zal behouden met een luxe cabine.

Veel technologieën en functies zijn overgenomen van het Volkswagen-gamma, waaronder een lederen stuurwiel versierd met talloze knoppen. Het centrale touchscreen is gegroeid van 6,3 inch tot een maximale grootte van 12 inch.

Het infotainment systeem op het scherm kan worden geconfigureerd om verschillende rijhulp systemen weer te geven, zoals Lane Keeping, Lane Change, Speed Assist en Traffic Sign Recognition. Andere functies zoals satellietnavigatie, airconditioning en het geluidssysteem zijn ook in het hoofdmenu te vinden. Onderaan het scherm zien we een reeks fysieke knoppen die direct toegang geven tot een aantal van de Amarok functies.

Volkswagen Amarok pick-up

Volgens Volkswagen zal de Amarok gebruik maken van de nieuwste "Virtual Cockpit" van het merk. Verwacht dus TFT-draaiknoppen achter het stuur, een reeks rijschermen, en de mogelijkheid om het navigatiescherm tussen de draaiknoppen weer te geven.

In een korte video die op de Twitter-pagina van Volkswagen Bedrijfswagens is geplaatst, zien de achterlichten van de Amarok er anders uit dan de eerste ontwerpschetsen die Volkswagen in 2020 heeft vrijgegeven.

 

Emily A.

Vorig NieuwsLanzante's McLaren P1 Spider:
Volgende NieuwsMercedes-AMG ONE rijdt zijn serie op Goodwood Hill: