De gefacelifte nieuwe Porsche Cayenne is gespot in SUV en coupé vorm:

De gefacelifte nieuwe Porsche Cayenne is gespot in SUV en coupé vorm:

Porsche gaat elementen van de bestaande 911 gebruiken in de herziene Cayenne SUV.

De Porsche Cayenne werd vastgelegd door spionagefotografen toen hij werd getest in gewone SUV vorm en als coupé SUV. Vergeleken met de oude spionagefoto's, zien de nieuw getoonde auto's er sportiever uit.


Beide auto's 'camouflage is nu minimaal, wat suggereert een volledige onthulling zou kunnen komen voor het einde van het jaar. Beide carrosserie varianten hebben dezelfde voorkant; Grotere, opnieuw gevormde koplampen met Porsche's handtekening quad-LED rijlichten en licht gewijzigd front grille met dunnere single-row meters.


Aan de achterzijde krijgen de Cayenne en Cayenne Coupé opnieuw ontworpen LED-achterlichten en een nieuwe diffuser en herpositioneren ze de nummerplaat onder de standaard SUV-achterklep. De enige andere duidelijke wijziging is een aangepaste lipspoiler voor het coupémodel.

We zagen de gefacelifte Porsche Cayenne testen in een premium Turbo S E-Hybrid afwerking geshowd met massieve 10-zuiger remklauwen geschilderd in Acid Green. Toen kwamen de lagere spec S-modellen, en nu deze pre-productie auto's met quad uitlaatsystemen zien eruit als niet-hybride turbo-modellen. Deze laatste beelden tonen een ouder wielontwerp, maar eerdere auto's hadden het nieuwe multispaaks lichtmetalen wielontwerp als onderdeel van de make-over.

Het gefacelifte interieur van de nieuwe Porsche Cayenne:

Er zijn echter meer opmerkelijke veranderingen binnenin. Interieurfoto's tonen een vereenvoudigde herziene middenconsole met een single-row tuimelschakelaar en omvangrijke wijzerplaat. Een paar USB Type-C aansluitingen zijn ook te zien onder deze bedieningselementen.

In eerdere testauto's hebben we gezien dat de grote, pistoolachtige versnellingspook van de huidige auto is vervangen door het korte, korte stuk dat in de nieuwste 911 te vinden is. Ook het stuurwiel is ontleend aan de Porsche sportwagen.


Net als het huidige model zal de gefacelifte Cayenne gebruik maken van Porsche's PCM 6.0 infotainment-systeem, dat wordt bediend via een 12,3-inch touchscreen. Het systeem biedt verbonden slimme satellietnavigatie, "natuurlijke" stembediening, Android Auto en Apple CarPlay.


De gefacelifte Cayenne zal hetzelfde MLB-platform gebruiken als de oude auto, met een paar wijzigingen. Porsche-ingenieurs zullen waarschijnlijk de ophangingsinstellingen opnieuw aanpassen om de wegligging en het rijgedrag te verbeteren, en bestaande motoren kunnen worden geüpgraded om betere prestaties en efficiëntie te bieden.


We verwachten dat de Cayenne begin volgend jaar debuteert naast de gefacelifte Cayenne coupé.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe Rolls-Royce Specter EV gaat de belangrijke testfase in Frankrijk in:
Volgende NieuwsFaraday Future heeft meer dan 200 miljoen dollar nodig om de FF 91 te produceren: