De elektrische auto's van de volgende generatie van Ford zullen in Spanje worden geproduceerd:

De elektrische auto's van de volgende generatie van Ford zullen in Spanje worden geproduceerd:

De fabriek van Ford in Valencia zal naar verwachting tegen het einde van dit decennium beginnen met de productie van voertuigen op basis van de nieuwe EV-architectuur.

Ford heeft aangekondigd dat Valencia de productiebasis wordt voor de volgende generatie elektrische voertuigen. Het merk bevestigde ook dat het meer investeert in zijn fabriek in Keulen, Duitsland.

De beslissing van Ford om naar Valencia te verhuizen is niet verrassend, aangezien de huidige fabriek in Almussafes, aan de oostkust van Spanje, de grootste fabriek van het merk buiten de Verenigde Staten is.

De fabriek is gebouwd in 1976 en heeft zich tot nu toe voornamelijk toegelegd op auto's met verbrandingsmotoren. Er zijn aanzienlijke investeringen nodig wil het Amerikaanse bedrijf zijn doel bereiken om tegen 2035 in Europa 100 procent emissievrije voertuigen te produceren.

De aankondiging valt samen met de toezegging van Ford aan de fabriek in Keulen. Ford wil tegen 2026 in Europa 600.000 elektrische auto's per jaar verkopen, waarvan het grootste deel afkomstig zal zijn van de Duitse fabriek.

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe 2022 Honda Civic Type R zal op 21 juli worden onthuld:
Volgende NieuwsFord Focus productie eindigt in 2025: