De Chinezen willen Geely Automobile Reanult kopen:

De Chinezen willen Geely Automobile Reanult kopen:

De Chinezen willen een meerderheidsbelang kopen in de ontwikkelingsdivisie voor verbrandingsmotoren van Geely Automobil Holding en de oliemaatschappij Renalt, die geen naam wenst te noemen.

Twee niet bij naam genoemde bronnen die naar verluidt dicht bij Renault staan en over het algemeen goed geïnformeerd zijn, vertelden Reuters dat Geely Automobile Holdings en een oliemaatschappij elk een groot belang in Renaults divisie verbrandingsmotoren willen verwerven. Geely wil 40 procent van de aandelen in handen krijgen, terwijl de niet bij naam genoemde oliemaatschappij 20 procent van de aandelen in handen wil krijgen. Renault zal dus 40 procent van de genoemde divisie behouden.

Alliantie partner Nissan is niet geïnteresseerd in het kopen van een belang in Renaults verbrandings motordivisie, meldde Reuters. Renault zal naar verluidt later dit jaar bekendmaken wat het gaat doen om een duidelijk onderscheid te maken tussen een divisie die elektrische auto's en aandrijflijnen voor elektrische auto's ontwikkelt, en een divisie die hetzelfde doet voor auto's met verbrandingsmotoren. Het bovenstaande is nog niet helemaal sluitend. Reuters news meldde dat een van de bronnen aangaf dat er mogelijkheden zijn om met andere partners een bedrijf te starten.

Als Geely een groot belang krijgt in de motordivisie van Renault, zal de Chinese gigant zijn vleugels nog verder uitslaan. Geely's portfolio omvat al merken als Volvo, Lotus, Polestar, Lynk & Co, Proton en LEVC. In mei kondigde Renault aan dat het een groot deel van zijn Zuid-Koreaanse dochteronderneming had verkocht aan Geely Automobile Holdings.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAudi RS e-Tron E2 serie:
Volgende NieuwsVolgens Elon Musk mogen klanten niet klagen over FSD: