Citroën heeft de nieuwe C-Klasse Edition geïntroduceerd:

Citroën heeft de nieuwe C-Klasse Edition geïntroduceerd:

Nieuwe C-Klasse Editie; Komt voor Citroen's C3, C3 aircross, C4, e-C4 en C5 aricross series.

Citroën heeft een nieuw uitrustingsniveau geïntroduceerd, de C-Klasse Edition, die de oude C-Klasse specificatie vervangt in het basis modellen gamma van het Franse merk.

De C-Klasse Edition combineert de populairste optiepakketten als standaarduitrusting. Voorheen was het uitrustingsniveau van de C-Klasse beperkt tot de C3 en C3 Aircross, maar dat is nu uitgebreid tot de C4, e-C4 en de onlangs vernieuwde C5 Aircross SUV.

Het nieuwe C-Klasse Edition-model, dat samen met de C3 wordt gelanceerd, is voorzien van opvallende 16-inch lichtmetalen Matrix-wielen, donkergetinte achterruiten en een tweekleurig dak dat contrasteert in zwart of wit. Net als alle andere C-Klasse Edition-modellen is de C3 C-Klasse Edition voorzien van het Bronze Color Pack, met onder meer de "C-Klasse Edition"-badges op de voorportieren en bronzen details rond de mistlampen en de airbumps.

Elektrisch inklapbare buitenspiegels, parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera zijn ook standaard. Automatische koplampen, automatische ruitenwissers en mistlampen zijn toegevoegd aan het vision-pakket, maar er is ook een zeven-inch capacitief touchscreen dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto.

De C3 C-Klasse Edition heeft twee aandrijflijnen. Een 1,2-liter PureTech-benzinemotor met 81 pk in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 109 pk sterke versie van dezelfde unit met een automatische zesversnellingsbak.

De C3 Aircross C-Klasse Edition heeft een aantal opvallende accenten, zoals een bronzen skidplate en bronzen buitenspiegels. Hij is ook voorzien van zwarte 16-inch lichtmetalen velgen "X Cross", getinte achterruiten en 3D "C-Klasse Edition" badging op de voorportieren. De 109 pk sterke benzinemotor gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak is de enige beschikbare aandrijflijn.

Het 'Bronze Color Pack', dat ook aan de C4 en e-C4 is toegevoegd, valt opnieuw op met de bronzen 'C-Class Edition'-badge op de spatborden en de bronzen lijsten op de mistlampen en air bump frames. 18-inch diamantgeslepen lichtmetalen 'Crosslight'-wielen zijn standaard op de e-C4, op benzine- en dieselmodellen die 'Aeroblade'-legeringen krijgen.

Binnenin zit een 10-inch touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto compatibiliteit. Er is ook een verwarmd lederen stuurwiel en verwarmde voorstoelen.

De volledig elektrische e-C4 behoudt zijn 50kWh batterij, waardoor hij een maximale WLTP actieradius van 352 km kan bieden met 100kW snelladen.

De 1,2-liter PureTech-benzinemotor van 128 pk in de C4 is verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een acht traps automaat. De twee dieselmotoren maken gebruik van Citroëns 1,5-liter BlueHDi- viercilinder, met een handgeschakelde zesversnellingsbak voor het 108 pk-model of een acht traps automaat voor de 128 pk-diesel.

De C5 Aircross C-Klasse Edition, ten slotte, bevindt zich boven de Shine- uitvoering aan de top van het gamma. Bronzen details op de voorbumper en de voorportieren zijn belangrijke uiterlijke details, samen met de "C-Klasse Edition"-badging op de spatborden, net als op de andere C-Klasse-modellen. Hij staat op tweekleurige 19-inch diamantgeslepen lichtmetalen velgen en heeft ook een zwart dak met panelen van panoramisch glas.

Net als de C4 C-Klasse Edition heeft hij een 10-inch touchscreen met Apple CarPlay- en Android Auto-connectiviteit, terwijl de Connect Nav- satellietnavigatie van Citroën standaard is. Andere standaardvoorzieningen zijn een draadloos oplaad pad, Citroëns rijassistentie pakket en de nieuwste versie van de Advanced Comfort Suspension van het merk.

De C5 Aircross C-Klasse Edition wordt aangedreven door een nieuwe 1,6-liter benzine plug-in hybride met 178 pk en een maximale actieradius van 54 km, een 1,2-liter turbobenzinemotor met 128 pk of een 1,5-liter dieselmotor met 128 pk. pk; De laatste twee opties worden geleverd met een keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een acht traps automatische transmissie, terwijl de PHEV alleen een automaat is. 
 

Emily A.

Vorig NieuwsVolkswagen MEB Platform:
Volgende NieuwsNieuwe Genesis X Speedium Coupe: