Citroën Grand C4 Spacetourer:

Citroën Grand C4 Spacetourer:

Citroën stopt met de productie van de Grand C4 Spacetourer; In juli komt een van de laatste traditionele MPV's op de markt.

De productie van de Citroën Grand C4 Spacetourer wordt in juli beëindigd vanwege veranderende koopgewoonten van klanten en een grotere focus op het SUV-gamma.


De zevenzits MPV, die in 2014 voor het eerst de fabriek verliet, is indirect vervangen door elektrische MPV's op basis van de ë-Berlingo en ë-Spacetourer.

Verbrandingsversies van deze modellen werden eerder dit jaar uit productie genomen.


Citroën verkocht in 2021 1.026 Grand C4 Spacetourers en verkocht er nog eens 490 alvorens zich uit de verkoop terug te trekken. Ter vergelijking: sinds de lancering in oktober 2020 zijn er slechts 18 ë-Spacetourers verkocht en 117 ë-Berlingos sinds de komst begin vorig jaar.

Citroen Grand C4 Spacetourer


De Grand C4 Spacetourer werd tot 2018 verkocht als de C4 Picasso en was ook beschikbaar als vijfzitter tot 2019, toen de kleinere auto uit de verkoop werd gehaald.


Nu zegt de Franse automaker dat het zich wil concentreren op het ontwikkelen en verbeteren van zijn SUV-aanbod, met name het populaire C5 Aircross-model dat eerder dit jaar werd bijgewerkt.


Citroën legde uit: "De Grand C4 Spacetourer bood klanten een aantrekkelijk en modern design en verwierf een reputatie voor voorbeeldige modulariteit en lichtheid, evenals ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en binnenruimte dankzij de hoge voorruit en het panoramische glazen dak van de cabine."


Eerder deze maand onthulde Citroën een nieuwe instapvariant van de Citroën C3 supermini om de leegte op te vullen die is achtergelaten door de Citroën C1 stadsauto, die in januari na 17 jaar verkoop de productie staakte.

 

Emily A.

Vorig NieuwsOver de Tesla Cybertruck en Semi:
Volgende NieuwsFord Fiesta ST productie: