Citroen Ami kenmerk

Citroen Ami kenmerk

De Citroen Ami is een vierwielige elektrische tweezitter.

Technisch gezien is de Citroen Ami geen auto, maar een grote elektrische vierwieler.
In sommige Europese landen mag hij zelfs worden bestuurd door mensen zonder rijbewijs voor de Ami. misschien heeft het zin

Citroen Ami

De Ami is totaal anders, beslist en ontegenzeggelijk een interessante manier om door de steden te navigeren die hij steeds meer domineert, maar zijn uiterlijk alleen al is zowel meeslepend als afschrikwekkend.
Citroen is erin geslaagd om ruimte te maken voor twee zits stoelen en een kofferbak.

Technisch gezien is de Citroen Ami geen auto, maar een grote elektrische vierwieler. In sommige Europese landen mag hij zelfs worden bestuurd door mensen zonder rijbewijs voor de Ami. misschien heeft het zin De Ami is totaal anders, beslist en ontegenzeggelijk een interessante manier om door de steden te navigeren die hij steeds meer domineert, maar zijn uiterlijk alleen al is zowel meeslepend als afschrikwekkend. Citroën is erin geslaagd om ruimte te maken voor twee zits stoelen en een kofferbak. Ondanks alle Dinky Toy-charme en slimme designelementen is de Ami met een lengte van 2,4 m en een breedte van 1,4 m in feite niet veel kleiner dan sommige andere stadsauto's. Denk maar aan de Smart ForTwo EQ of zelfs zijn vier zits rivalen zoals de Fiat 500 en Volkswagen e-Up. In tegenstelling tot deze rivalen levert de elektrische motor van de Ami slechts 8 pk en is zijn topsnelheid beperkt tot 45 km/u. Hoewel Citroën zegt dat de kleine batterij in slechts drie uur volledig kan worden opgeladen met een standaard stopcontact, bedraagt de officiële actieradius slechts 46 mijl tussen laadbeurten. Ondanks de prestaties, efficiëntie, comfort en prijs-kwaliteitverhouding is de Citroen Ami goed.

Ondanks alle Dinky Toy-charme en slimme designelementen is de Ami met een lengte van 2,4 m en een breedte van 1,4 m in feite niet veel kleiner dan sommige andere stadsauto's. Denk maar aan de Smart ForTwo EQ of zelfs zijn vier zits rivalen zoals de Fiat 500 en Volkswagen e-Up.

Citroen Ami

In tegenstelling tot deze rivalen levert de elektrische motor van de Ami slechts 8 pk en is zijn topsnelheid beperkt tot 45 km/u. Hoewel Citroen zegt dat de kleine batterij in slechts drie uur volledig kan worden opgeladen met een standaard stopcontact, bedraagt de officiële actieradius slechts 46 mijl tussen laadbeurten.
Ondanks de prestaties, efficiëntie, comfort en prijs-kwaliteitverhouding is de Citroen Ami goed.

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Opel Rocks-e prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Mazda MX-5 prijs en kenmerken: