Chevrolet presenteert een nieuwe Trax in de VS.

Chevrolet presenteert een nieuwe Trax in de VS.

Chevrolet's nieuwe Trax is groter en goedkoper.

Als deze nieuwe Trax u bekend in de oren klinkt, is dat niet verwonderlijk. De auto werd immers eerder in China gepresenteerd als de Chevrolet Seeker. Deze Trax is niets anders dan de Amerikaanse versie van dat model en valt vooral op door de verplichte verlichtingsverschillen. Ook zijn er verschillende uitvoeringen. Zo biedt Chevrolet de Trax in de VS ook aan als een iets sportiever model, de RS. De groene auto op de foto is eigenlijk een Activ die er wat steviger uit moet zien.

Laat je daardoor niet misleiden, want zo'n Trax is van het bescheiden type. In vergelijking met zijn voorganger, die in 2013 uitkwam, groeit hij aanzienlijk. Hoewel de nieuwe Trax lager is dan voorheen, is hij ook behoorlijk hoog. Hij is 4,54 meter lang en daarmee langer dan een andere compacte SUV van Chevrolet, de Chevrolet Trailblazer. Toch is hij zuiniger, want Chevrolet biedt de Trax in de VS echt waar voor zijn geld. Daarom wordt de auto aangedreven door een uiterst bescheiden 1,2-liter driecilinder motor. Die is merkbaar kleiner dan de 1,5-liter viercilinder van de Seeker in China, en in ieder geval bijzonder klein naar Amerikaanse maatstaven. Het kleine blok levert 137 Amerikaanse 'pk's' en is gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak. De nieuwe Chevrolet Trax is in de VS verkrijgbaar voor ruim 21.495 dollar of ruim 22.000 euro.

De Chevrolet Trax was in 2013 en 2014 op de Nederlandse markt verkrijgbaar, maar is nog steeds zeer zeldzaam. Volgens de gegevens heeft Chevrolet in totaal 151 exemplaren verkocht. De Trax verscheen vlak voordat het merk Chevrolet zich in Europa afsplitste, en men koos in de praktijk blijkbaar voor de tweeling Opel Mokka X. Deze Trax is eigenlijk de GM-opvolger van de eerste Opel Mokka. In Europa werd de Opel vervangen door een nieuwe Mokka, ontwikkeld in samenwerking met (toen nog) PSA en eigenlijk aanzienlijk kleiner dan de eerste generatie.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Renault Austral SUV debuteert in Parijs:
Volgende NieuwsMitsubishi XFC Concept :