Chevrolet Equinox EV geïntroduceerd, prijs en kenmerken:

Chevrolet Equinox EV geïntroduceerd, prijs en kenmerken:

De Chevrolet Equinox EV zal het meest geschikte voertuig in zijn klasse zijn.

Chevrolet trekt het doek op voor de productieversie van de Equinox EV: een "compacte SUV" voor de Noord-Amerikaanse markt, waar relatief betaalbare elektrische auto's tot nu toe dun gezaaid zijn. De leveringen beginnen in de herfst van volgend jaar, waarbij Chevy mikt op een vanaf prijs van 30.000 dollar.

Er is geen substituut voor verplaatsing, het is al lang niet meer de enige realiteit in de Atlantische Oceaan. Ook in de Verenigde Staten nadert het tijdperk van de elektrische auto met duizelingwekkende snelheid, en de bevolking en de industrie laten de verbrandingsmotor steeds meer links liggen. Daarom stelt Chevrolet vandaag, na de Blazer EV en Silverado EV, zijn derde volledig elektrische auto van het jaar voor: de Equinox EV.

Dit is een compacte SUV voor Amerikaanse begrippen, gebaseerd op General Motors' modulaire Ultium- platform voor elektrische auto's, met een rijbereik tot ongeveer 483 kilometer. GM specificeert niet hoe groot de batterij is die de Equinox EV nodig zal hebben voor deze actieradius. Het merk belooft echter een gelijkstroom- oplaad capaciteit tot 150 kW, wat een rijbereik tot 110 kilometer oplevert met een lading van 10 minuten.


De basisversie van de Equinox EV: zonder lichtstrip voor en achter en op 19-inch wielen.
Aandrijflijn:
Voor SUV-rijden biedt Chevrolet twee opties: voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Bovendien blijkt uit de technische specificaties van deze aandrijflijnen dat het merk twee verschillende batterijformaten zal aanbieden. Voorwielaandrijving kan volgens GM 403 of 483 kilometer afleggen (volgens EPA-tests), terwijl vierwielaandrijving altijd 451 kilometer kan afleggen. De laatste krijgt dus altijd het grotere accupakket van de twee. Bovendien is de versie met vierwielaandrijving altijd krachtiger dan de versie met voorwielaandrijving: respectievelijk 294 pk en 469 Nm en 213 pk en 328 Nm.

Naast de twee- en vierwielaandrijving zijn er vijf uitrustingsniveaus beschikbaar: 1LT, 2LT, 3LT, 2RS en 3RS. Bovendien kunnen de LT-varianten optioneel worden uitgerust met een wit dak en optioneel met RS-varianten. Chevrolet biedt standaard ook 19-inch wielen, een 17,7-inch infotainment scherm en diverse actieve veiligheidssystemen. Op de optielijst staan zaken als 21-inch wielen en een keur aan luxe voorzieningen.


De Equinox EV kan optioneel worden voorzien van een zwart dak in de RS-uitvoering, zoals hier te zien is.

Levering:
De productie van de Equinox EV begint volgend jaar en vindt plaats in Mexico. Chevrolet zal zijn nieuwste elektrische auto in de herfst van 2023 beginnen te leveren. Zoals gezegd mikt GM op 30.000 dollar voor de vanaf prijs. Dat zou de Equinox EV de goedkoopste auto in zijn klasse maken, aldus het merk. Op dit moment is het aanbod van "compactere" elektrische auto's in de Verenigde Staten nog klein. Je betaalt rond de 40.000 dollar voor een Volkswagen ID4 en iets meer voor een Hyundai Ioniq 5 of Ford Mustang Mach E.

 

Emily A.

Vorig NieuwsPorsche's F1 deal met Red Bull is officieel van de baan:
Volgende Nieuws2023 BMW X6 M specificaties: