Buick Envista :

Buick Envista :

Buick heeft het doek gelicht van wat lijkt op een gloednieuwe SUV.

Maak kennis met de nieuwkomer Buick Envista, die, in tegenstelling tot de concept car ervoor, helemaal geen elektrische aandrijflijn heeft.

Buick is al sinds de jaren '90 niet meer actief in Europa, maar is nooit verdwenen in de Verenigde Staten. Buick is niet alleen actief in zijn thuisland, maar het merk General Motors is ook sterk aanwezig in China. Het biedt zelfs een reeks modellen aan die het speciaal voor de Chinese markt heeft ontwikkeld, waaronder een reeks geëlektrificeerde modellen, een bonte verzameling sedans, en zelfs een enorme MPV-familie. Nu komt Buick met een nieuw SUV-achtig model speciaal voor de Chinese markt: Envista.


De Buick Electra-X Concept ziet er compleet anders uit, vooral van de achterkant.
De Envista is de productieversie van de Electra-X, een werkend model dat in juni werd geïntroduceerd. De Electra-X had een elektrische aandrijflijn en was gehuld in een designtaal die geheel nieuw was voor Buick en die uiteindelijk in bijna alle Chinese Buicks zal worden vervangen. Kort na de presentatie van de Electra-X werden de eerste officiële foto's van het productiemodel getoond, en nu heeft Buick deze zelf vrijgegeven.

 

In tegenstelling tot de Electra-X heeft de Envista helemaal geen elektrische aandrijflijn. De SUV krijgt een 1,5-liter viercilinder benzinemotor gekoppeld aan een CVT-transmissie. De 1.5 levert 184 pk en is daarmee krachtig genoeg om de Envista in 7,9 seconden naar 100 km/u te helpen. Wat verder opvalt: het exterieur. Hoewel Buick de Evista een heel andere hippe look heeft gegeven, zijn de gelijkenissen met de Electra-X aan de voorkant overduidelijk.

Buick Envista
Buick Envista: Van binnen veel minder spannend dan de Electra-X.

Envista is 4,64 meter lang, 1,82 meter breed en 1,57 meter hoog. De wielbasis is 2,7 meter. Van het interieur van de Electra-X concept car is niet veel meer over. We zien een relatief traditioneel interieur met onder meer een 10,25-inch infotainment scherm en een digitaal instrumentencluster.
 

Emily A.

Vorig NieuwsElektrische Toyota bZ3 Sedan:
Volgende NieuwsZenvo V12 Hybride Hypercar: