BMW streeft ernaar de uitstoot tegen 2030 met 40% te verminderen:

BMW streeft ernaar de uitstoot tegen 2030 met 40% te verminderen:

BMW zet zich in om groenere materialen in te kopen, meer te recyclen en afval te minimaliseren.

Door zich ertoe te verbinden de CO2-uitstoot per auto tegen 2030 met 40% te verminderen, zet BMW nog meer in op een koolstof neutrale en duurzame productie.

"Voor BMW betekent duurzaamheid veel meer dan alleen het maken en verkopen van elektrische voertuigen," zegt Thomas Becker, hoofd Duurzaamheid en Mobiliteit. "Alleen een uitgebreide inkoop- en recyclingaanpak leidt in wezen tot CO2-reductie."

BMW heeft zich gecommitteerd aan een nieuw modeloffensief in batterij-elektrische voertuigen en belooft dat ten minste één van zijn twee modellijnen, waaronder Mini en Rolls-Royce, in 2030 volledig elektrisch zal zijn.

Maar BMW roept ook op tot een "360-graden benadering" van slimmer gebruik en recycling van materialen in de toeleveringsketen.

Opmerkelijk is dat nieuwe auto's meer gerecyclede "tweede gebruik"-materialen gebruiken, het waterverbruik verminderen en minder afval produceren.

"De focus ligt op het verminderen van de CO2-uitstoot, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het voldoen aan milieu- en sociale normen", aldus het bedrijf.

Door de druk om meer gerecyclede materialen te gebruiken, zal hun aandeel in nieuwe auto's nu stijgen van 30% naar 50%.
"Ondanks maximale energie- en grondstofefficiëntie wordt de CO2-uitstoot verminderd en worden natuurlijke hulpbronnen gespaard", aldus Becker.

BMW is de eerste Duitse autofabrikant die zich heeft aangesloten bij het Science-Based Goals-initiatief, dat een koers uitzet die bedrijven moeten volgen om te voldoen aan de klimaatafspraken van Parijs die erop gericht zijn de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius.

Momenteel zijn er meer dan 400 contracten met leveranciers om 100% groene stroom te gebruiken, waaronder energieverbruikers zoals aluminiumsmelterijen en fabrikanten van batterijcellen.

Vorig jaar is BMW bijvoorbeeld begonnen met het betrekken van aluminium op zonne-energie uit de Verenigde Arabische Emiraten.

En vanaf 2024 zullen alle auto's van BMW en Mini worden uitgerust met groene, uitsluitend elektrisch aangedreven wielen van gegoten aluminium.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAl 20 jaar is de Audi RS6 een kracht om rekening mee te houden.
Volgende NieuwsZal de Ford Fiesta in Europa overleven?