BlackBerry-software is geïnstalleerd op meer dan 215 miljoen voertuigen:

BlackBerry-software is geïnstalleerd op meer dan 215 miljoen voertuigen:

Strategy Analytics, een onafhankelijk marktonderzoeksbureau, bevestigde de sterke stijging van het aantal voertuigen dat met BlackBerry-software is uitgerust.

BlackBerry mag dan niet langer een grote speler zijn op de markt voor mobiele toestellen, het bedrijf is nog lang niet helemaal dood. BlackBerry Limited maakt nog steeds software, en vandaag kondigde het bedrijf een aanzienlijke groei aan. Meer dan 215 miljoen voertuigen gebruiken momenteel een of meer BlackBerry-producten.

QNX is een besturingssysteem voor auto's dat een aantal belangrijke veiligheidsfuncties en meer combineert. Het is zo populair in de auto-industrie dat het wordt gebruikt door bedrijven als BMW, Toyota, Mercedes-Benz en Honda.


Dit succes resulteerde in een royalty-accumulatie van ongeveer 560 miljoen dollar aan het einde van het eerste kwartaal van fiscaal 2023. Het techbedrijf zegt dat 24 van de top 25 fabrikanten van elektrische voertuigen zijn software gebruiken en grote plannen hebben om mee te doen aan de autonome voertuig revolutie.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNEV, verkoop China:
Volgende NieuwsWelke autofabrikant heeft het beste infotainment systeem?