Aurus Komendant debuteert als Russische vierpersoons ultra-luxe SUV met 590 pk:

Aurus Komendant debuteert als Russische vierpersoons ultra-luxe SUV met 590 pk:

Er is goed nieuws voor de Russische oligarchen die niet op mysterieuze wijze zijn gestorven; Aurus heeft de nieuwe Komendant geïntroduceerd.

De Komendant is een ultra-luxe SUV die zich kan meten met de Bentley Bentayga en Rolls-Royce Cullinan en onberispelijk comfort biedt op elke reis.

De overeenkomsten met die laatste zijn duidelijk, want de Komendant heeft een "mannelijk en monumentaal" exterieur met een enorme grille met 22 mazen. Die wordt omgeven door LED-koplampen en grote luchtinlaten.

Verder naar achteren zien we dubbele ruiten, een uitgesproken schouderlijn en 20, 21 of 22 inch wielen. Andere hoogtepunten zijn vierkante uitlaatpijpen, een elektrisch bediende achterklep en een verwarmde voorruit.

 
Komendant heeft een lengte van 5380 mm, een breedte van 2004 mm en een hoogte van 1820 mm en een wielbasis van 3100 mm. Daarmee is het model 39 mm langer dan de Rolls-Royce Cullinan.

Binnenin vinden Olegs van deze wereld een elegant interieur met nappa lederen bekleding, metallic accenten en houtbekleding in Popular Black, Silver Birch Burl of Dark Brown Ash.

Het wordt vergezeld door een digitaal instrumentencluster, een breedbeeld-infotainment systeem en een analoge klok. Hij beschikt ook over klimaatregeling met vier zones, sfeerverlichting, verwarmde/gekoelde bekerhouders en draadloze smartphone-opladers voor en achter.


Hij wordt aangedreven door een hybride 4,4-liter V8-motor met dubbele turbo die 590 pk (440 kW / 598 pk) en een koppel van 880 Nm (649 lb-ft) levert. Hij is gekoppeld aan een automatische negenversnellingsbak en standaard vierwielaandrijving. Met een gewicht van 3.235 kg accelereert de Komendant in 6,5 seconden van 0 tot 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 220 km/u.

 
De prijzen beginnen bij 33,7 miljoen roebel, het equivalent van 580.784 dollar (515.205 pond / 592.484 euro).

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse:
Volgende NieuwsPorsche is nu Europa's meest waardevolle automaker: