Alfa Romeo Giulia SWB toont Zagato-carrosserie en BiTurbo V6:

Alfa Romeo Giulia SWB toont Zagato-carrosserie en BiTurbo V6:

De Italiaanse carrosseriebouwer heeft een reeks onthullende teasers van het gelimiteerde model vrijgegeven, waarin eerdere geruchten over de V6-aandrijflijn worden bevestigd en delen van het op maat gemaakte ontwerp worden getoond.

De teasers die naar Zagato's officiële Instagram-pagina zijn geüpload, wijzen op een volledig vernieuwde carrosserie die geen enkele gelijkenis vertoont met de onlangs bijgewerkte Alfa Romeo Giulia sedan. Het agressieve gezicht van de sportwagen is voorzien van LED-koplampen en Tonale-achtige graphics die doen denken aan Pininfarina's 2010 Alfa Romeo 2uettottanta concept. We zien ook de bumper met grote luchtinlaten, een koolstofvezel splitter en de traditionele Scudetto-grille met het Alfa Romeo-logo in een honingraatpatroon.


Volgens recente berichten wordt de Alfa Romeo Giulia SWB Zagato gebaseerd op de Giorgio-architectuur, die momenteel de basis vormt van de Alfa Romeo Giulia en Stelvio en Maserati Grecale. Terwijl de teaser foto van de open kap de twin-turbo 2,9-liter V6 benzinemotor toont, gaan er geruchten over IC- en volledig elektrische varianten. Deze levert 532 pk (397 kW/540 pk) in de Giulia GTAm, maar zal waarschijnlijk verder worden getuned in de Giulia SWB Zagato.

Afgaande op de laatste teasers staat de lancering van de Alfa Romeo Giulia SWB Zagato voor de deur, naar verwachting in het voorjaar van 2023.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe volgende BMW X3M zou een volledig elektrische auto kunnen zijn:
Volgende NieuwsSaipa Atlas is een nieuwe Iraanse crossover, prijs en kenmerken: